FARSUND: Tiltalte fikk tekstmelding fra avdøde samme morgen som drapet fant sted. Sammen med sin 37 år gamle kamerat skulle de to hjelpe til med et flyttelass for 57-åringen.

Tiltalte og avdøde kjente hverandre fra før. I løpet av dagen startet tiltalte å ruse seg blant annet med sobriltabletter og diazepam, som er et sentralstimulerende medikament.

Heftig krangel

I løpet av dagen fikk tiltalte vite at avdøde også "skulle ta ham".

— Etter at jeg hørte dette var det også noe jeg ønsket å konfrontere avdøde med, blant annet at jeg hadde hørt at han hadde voldtatt min søster, noe han skulle ha fortalt til en kamerat av meg, fortalte tiltalte i retten.

DRAP FOR RETTEN: Aktor, statsadvokat Hilde Sakariassen og forsvareren, advokat Gunhild Bergan, i samtale før straffesaken i Farsund startet mandag morgen. Foto: Hallgeir Oftedal

— Jeg tok det opp med ham om han hadde voldtatt min søster da vi var i leiligheten. Han ble helt vill, og benektet påstandene. Han strakte seg etter en kniv mens vi var der. Den lå på bordet. Senere stakk jeg ham med en kniv i skulderen, en kniv jeg hadde med meg. Kniven hadde jeg med på innerlomma, fortalte tiltalte under utspørringen fra rettens administrator, tingrettsdommer Robert Versland.

- Ville skade ham

— Det var i utgangspunktet ikke annerledes enn at jeg ville skade ham. Ikke noe mer for det han skulle ha gjort med min søster.

I forkant av knivstikkingen var det en heftig krangel mellom avdøde og tiltalte.

— Jeg fikk på en måte panikk, og trodde selv jeg skulle dø, fortalte 32-åringen.

Tiltalte fortalte også at avdøde var hans hovedleverandør av det behovet han hadde for amfetamin.