SØGNE: — Hvordan føles det å runde åtti?

— Jeg merker heldigvis liten forskjell fra sytti til åtti. Jeg har hatt en god helse.

— Men jobbet hardt i livet?

— Nå er det noen år siden. Jeg har fire sønner, tre av disse har overtatt Åros.

Kjøpte stedet i 1970

— Hvordan startet campingeventyret i Søgne?

— Våren 1970 var campingen på Åros for salg. Jeg kjente godt til stedet. Min far hadde hytte der, og selv bygde jeg i 1965 hytte oppe på Stifjellet. I 1980 søkte jeg bruksendring, siden campingplassen ble mer og mer helårs. Dette startet med de mange finnene som jobbet hos Einar Øgrey på Andøya. De kunne bo der ett år i slengen. Da ble dusjer og toaletter installert på hyttene.

— Og campingen vokste?

— Til rundt 100 hytter og leiligheter. I 1993 rev vi alt nede på stranda. Nytt leilighetsbygg, restaurant og kolonial sto ferdig til sesongen 1994. ## Mye jobb

— Hva husker du best?

— Si det. Det var et tøft opplegg, spesielt det første året. Jeg hadde fem frukt- og tobaksforretninger i byen, pluss to gatekjøkken. Det ble for mye, så jeg kuttet ut alt i byen for å konsentrere meg om driften av Åros Familiecamping, som var navnet på 70-tallet.

— Ble det bare jobbing?

— Jeg ble distriktssjef i Pallas Forsikring, som etter hvert Vesta, men gikk av i 1987. Det var så mye å gjøre på campingplassen. Ti år etter kom mine barn og spurte om de kunne overta. Jeg var i midten av 60-årene, og har siden drevet med min store hobby, brevduesport.

Due-entusiast

— Brevduer?

— Det var noe jeg begynte med som guttunge. Det var forbudt under krigen, men etterpå fikk jeg tak i noen duer etter tyskerne. Det var slipp nedover Danmark, helt til Amsterdam. Klubben i Kristiansand var tilknyttet Norges Brevdueforbund og sporten talte 600 -700 medlemmer. Jeg sluttet da jeg skulle i militæret, men startet altså opp igjen 30 år senere.

— Hvordan feires dagen?

— Stille og rolig, med en samling på Pieder Ro. Jeg blei feiret da jeg var 70, så jeg tar dette som en nedtrapping.