ARENDAL: — Dette blir en viktig markering for oss. Vi markerer at vi reiser fra den gamle stasjonen og endelig flytter opp til den nye, sier brannsjef Hans Henrik Bakke til Fædrelandsvennen.

Det hele starter fredag klokka 11.30 på den gamle brannstasjonen i Parkveien.

brannstasjon 2.jpg

— Da vil mannskaper og alt vi har av biler kjøre i kortesje derfra og ned til byen, rundt Rådhuset og opp til den nye brannstasjonen på Stoa, forteller brannsjefen.

Ordførerne i Østre Agder-samarbeidet skal - hvis været er bra - sitte i en veteranbil foran i kortesjen. Det vil si ordførerne i Arendal, Froland, Tvedestrand, Risør, Gjerstad, Vegårshei og Åmli.

— Men vi tar værforbehold. Dette blir hvis det ikke regner, for veteranbilen har ikke tak, sier Bakke.

Koble fra slanger

På Stoa vil det foretas en offisiell åpning på utsiden av stasjonen. Men brannvesenet vil ha en langt mer original vri enn den tradisjonelle snorklippingen.

— Ordfører Einar Halvorsen i Arendal skal koble fra hverandre to brannslanger foran hovedinngangen, forteller Bakke.

Etter åpningen blir det formelle taler, omvisning og en liten bespisning for de inviterte gjestene.

— Det eneste som er synd er at 110-sentralen ikke har rukket å bli ferdig. De holder fremdeles til i Parkveien, men vil komme etter snart.

Gjestelisten er lang, selv om brannsjefen måtte begrense seg med invitasjoner. Rådmenn og ordførere i samarbeidskommunene er invitert, det samme gjelder med brannsjefene i 110-området som Agdersentralen tilhører, ansatte og pensjonister, representanter fra politi, sivilforsvar, luftambulanse, offentlige etater, utbygger, arkitekter og så videre.

Klare til å rykke

- Hva gjør dere hvis det skjer noe under åpningen?

— Nei, da har vi veldig mange folk klare. Alle ansatte og pensjonister er med på åpningen og vi sørger selvsagt for å ha bilene klare til å rykke ut om det skulle skje noe.

21. september inviterer brannvesenet til åpen brannstasjon på Stoa.

— Det blir en anledning for befolkningen, og i første rekke barn og foreldre, til å komme og se hvordan vi har fått det.