FARSUND/FLEKKEFJORD: Nattens utskeielser ble nok ikke helt som Wilma hadde sett for seg.

Minigrisen, som bor ved Kjørrefjord i Farsund, måtte hentes av politiet og endte opp på glattcelle i Flekkefjord.

— Grisen fikk seg et opphold i arresten. Det var nok en ny opplevelse for den, hvis ikke den har oppført seg som et svin og vært der før, flirer operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

Plassert i barnehage

Det var en kvinne på vei hjem fra jobb som oppdaget minigrisen ved veien mellom Vanse og Farsund i 05-tiden natt til lørdag. Kvinnen varslet politiet, og tok med seg Wilma i bilen.

- Hun stod bare og kikket ned i gulvet, og var helt stille. Det virket nesten som om hun var flau, sier Erik Eitland. Her henter han Wilma i gangen utenfor glattcellen. Foto: Jan Ivar Rafoss

— Hun plasserte minigrisen i et inngjerdet område ved en barnehage, og avtalte med politiet at vi skulle hente den, opplyser Steinsland.Ingen visste imidlertid hvor Wilma hørte hjemme, og patruljen så ikke noen andre muligheter enn å kjøre grisen til arresten i Flekkefjord, en strekning på snaue seks mil.

Det ble avtalt at Lyngdal-patruljen lørdag formiddag skulle løslate Wilma hvis de klarte å finne eieren.

I 09-tiden lørdag fikk matfar Erik Eitland telefon fra en nabo om at politiet hadde foretatt en rundspørring i området.

Holder seg rundt huset

Han fikk da vite at Wilma hadde begitt seg ut på en aldri så liten svinesti, og fikk raskt kontaktet politiet for å oppklare det hele.

- Jeg vet faktisk ikke helt hva som har skjedd. Hun bor sammen med tre dverggeiter, men har et lite hull i gjerdet slik at hun kan gå fritt rundt. Hun har til nå bare holdt seg rundt huset, forteller Erik Eitland til Fædrelandsvennen.

Han mistenker imidlertid at noen kan «fristet henne» ut på galeien.

— Dersom hun hører stemmer, kommer hun løpende med en gang. Vi bor om lag 150 meter fra hovedveien, så hun kan ha vært våken og hørt stemmer fra veien. Jeg kan ikke tenke meg noen annen årsak. Hun har aldri pleid å gjøre slikt, sier Eitland.

- Var flau

Wilma ble født i høst, men Eitland-familien har hatt minigrisen i to måneder.

Hun stod bare og kikket ned i gulvet, og var helt stille.

Lørdag formiddag kjørte matfaren til Flekkefjord med det noe spesielle ærendet å hente sin kjære minigris ut fra glattcellen.

Der ventet politimann Arnt Helge Dragland, som hadde kjørt ekstra fra Lyngdal til Flekkefjord for å foreta løslatelsen etter som arresten var ubemannet.

- Politiet hadde sluppet Wilma ut på gangen da jeg kom. Hun stod bare og kikket ned i gulvet, og var helt stille. Det virket nesten som om hun var flau, ler Eitland.

I bilen hjem til Kjørrefjord lå Wilma rolig på gulvet på passasjersiden, men da hun kom hjem til familien var minigrisen i storform igjen. For Marcus Eitland (6), som egentlig eier grisen, var det også en stor lettelse å få den hjem.

— Nå går Wilma bare rundt her og logrer med halen. Grisene er akkurat som hunder, de logrer med halen når de fornøyde. Hun kom fort over hendelsen, flirer Eitland.

Marcus Eitland (6) kunne lørdag omfavne Wilma da hun kom hjem fra Flekkefjord. Foto: Erik Eitland