KRISTIANSAND: — Vest-Agder KrF vil ha en ny kurs og ny regjering etter valget 2013. KrF er et kristendemokratisk sentrumsparti, og partiets ønske er en regjering nærmest mulig sentrum i norsk politikk, sier fylkesleder Hans Fr. Grøvan.

Ny regjering: KRF-leder i Vest-Agder, Hans Fr. Grøvan ønsker et regjeringsskifte.

— Gjennomslag for egen politikk er det viktigste for KrF, og valgresultatet og samtalene etter valget vil avgjøre om KrF kan gå i regjering, understreker han.- Det er uaktuelt for KrF å støtte eller gå inn i en regjering med utgangspunkt i dagens rødgrønne profil. Dette ville ikke representere en ny kurs i norsk politikk, og den rødgrønne regjeringen har på sentrale områder ført en politikk bort fra KrFs verdigrunnlag.

— Hvis valgresultatet i 2013 gir et ikke-sosialistisk flertall, må alle de ikke sosialistiske partiene bidra til et regjeringsskifte. KrF vil bidra til en ikke-sosialistisk regjering hvor vi vil la forhandlinger og politikken avgjøre om partiet går inn i regjering eller velger å stå utenfor en mindretallsregjering sier Grøvan, som kan fortelle at det var enstemmig i møtet med 33 til stede om dette.