AGDER: Utrykningspolitiets sivile patrulje har funnet fram motorsykkelen etter vinterpausen og er igjen ute på landsdelens veier. For mange bilister har det gitt ubehagelige utfall.

Beslag og anmeldelse

— På E 18 ved Moland Industrier beslagla den sivile motorsykkelen til Up et førerkort. En bil bøle målt til 162,76 km/t i 90-sonen, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Bilen ble kjørt av en kristiansandskvinne (32). Motorsykkelen til politiet gjennomførte en gjennomsnittsmåling av kvinnens ferd fram til hun ble stanset i Risør. Hun blir nå anmeldt og politiets jurister skal dermed avgjøre hva som skjer videre.

I ettermiddag tok samme patrulje førerkortet fra en mann (33) fra Nesoddtangen etter at han ble gjennomsnittsmålt til 120 km/t over en strekning på én kilometer.

Raskt nedover dalen

Tidlig i kveld tok Up førerkortet fra en mann fra Stokke som hadde kjørt i 127,85 km/t i 90-sonen. En sivil bilpatrulje tok i kveld førerkortet fra en mann (18) fra Birkeland etter at han holdt 141,32 km/t i 100-sonen.

I Setesdalen gjennomførte Up kontroller gjennom kvelden. På Skomedal i Bygland ble det gjennomført kontroll i 50-sonen mellom klokken 14 og 17. 17 forenklede forelegg ble skrevet ut med 70 km/t som høyeste målte hastighet.

Mellom klokken 18 og 22 ble det gjennomført kontroll ved Kilefjorden i Vennesla. 29 ble ilagt forenklet forelegg. Høyeste målte hastighet i 60-sonen var 85 km/t. Beslagsgrensen for førerkort i 60-sonen er 86 km/t.