RISØR/KRISTIANSAND: — Vi valgte å avlyse alle våre kamper søndag, to borte og to hjemme, forteller Espen Haugli, leder for Risør Håndballklubb, til Fædrelandsvennen.

Fredag ble en spiller på Risør Hånballklubb sitt femtedivisjonslagfor damer innlagt på Sørlandet sykehus i Arendal med hjernehinnebetennelse. Innleggelsenmedførte at håndballkampen mot Start ble avlyst søndag.

Fire andre testet

Fire andre spillere fra Risørs damelag ble søndag testet for hjernehinnebetennelse ved Sørlandet sykehus, etter at de følte seg dårlige og hadde feber. Det viste seg at de fire ikke var smittet.

— Hvis dette kun dreier seg om ett tilfelle avhjernehinnebetennelse, er det lite sannsynlig at andre på håndballaget erblitt smittet, sier Ottar T. Christensen, kommunelege i Risør.

— Men håndballspillerens nærmestefamilie kan være smittet, og fokuset bør nå rettes mot dem, fortsetterhan.

Sørlandet sykehus opplyser søndag kveld om at kvinnen får antibiotikabehandling, og at tilstanden er i bedring.

Det finnes flere typer hjernehinnebetennelse. Kvinnen skal ikke være smittet av den mest alvorlige typen, ifølge medisinsk bakvakt ved sykehuset.

Avlyst

Start-laget fra Kristiansand ventet søndag i en time i idrettshallenRisør, før det ble besluttet at kampen ble avlyst.

— Sykehuset ble kontaktet, for åfinne ut hva som skulle gjøres. Det ble besluttet ikke å spille kampen, pågrunn av usikkerheten rundt situasjonen,forteller Terje Jochumsen, som er trener for Starts damelag ifemtedivisjon.

- Ingen fare for Starts spillere

Jochumsen sier at han ikke ønsket å utsette sine håndballspillerefor eventuell smitte.

— Helse og sikkerhet kommer foran alt. For våre spillere er det ingen fare, siden kampen ikke ble spilt og vårespillere ikke var i kontakt med noen fra Risør-laget, sier han.

Treneren forteller at Norges Håndballforbund nå skal avgjøre omkampen mellom de to lagene skal spilles på nytt.

Går som normalt til uka

Risør Hånballklubb vil neste uke la ting gå som normalt i klubben.

— Ifølge legen skal det mer til enn en håndballkamp før man smittes av hjernehinnebretennelse. Det var vi ikke klar over da vi avlyste kampene søndag. Vi ønsket ikke å ta noen sjaner. Trolig hadde vi tatt et annet valg enn å avlyse hvis vi hatt mer informasjon om sykdommen, påpeker Espen Haugli.

— Hvis noen av våre spillere føler seg dårlige i uka som kommer, bør de ta en legejekk, understreker han.

Symptomer på hjernehinnebetennesle er blant annet hodepine, nakkesmerter og kvalme.