KRISTIANSAND: Dag Vige mener Kristiansand skal følge Hamburgs eksempel og lage det som blir kalt et "hotell for takløse". Dette er en type nødovernatting der ekspempelvis tiggere kan få bo mot en billig penge.

Dag Vige fikk formannskapet med seg på at kommunen skal utrede nødovernatting i kalde perioder, men også nødovernatting hele året der brukerne betaler for seg.

— Det gjelder slett ikke bare tiggere, men alle bostedsløse, sier Vige.

Ampert

Etter at debatten var tatt i formannskapet, slengte Grundekjøn på noen kommentarer om "hotellovernatting". Da ble Dag Vige irritert.

— Ordføreren er tydelig uenig i forslaget, men han trenger ikke slenge på kommentarer etter at vedtaket gjort, sa Vige i møtet.

— Det er ikke ofte jeg hisser meg opp så mye, sier han til Fædrelandsvennen etter møtet.Han sier at det var først og fremst møtekulturen han reagerte på.

Vil forby

Arvid Grundekjøn sier til Fædrelandsvennen at han ikke mener det er noe poeng i å bruke penger på å utrede Dag Viges forslag.

— Jeg synes ikke vi skal bruke offentlige ressurser på en gruppe som utgjør et så stort problem at både Høyre og Frp på sine landsmøter har foreslått å forby aktiviteten deres, sier Arvid Grundekjøn til Fædrelandsvennen.

Han minner om at tiggerne i dag har fått overnatting i kalde perioder og mener kommunen på den måten innfrir sine forpliktelser. Dag Viges forslag åpner for at de får overnatting hele året.

— Jeg vil ikke bruke offentlige midler hverken på å gi overnatting eller å utrede det, sier Grundekjøn.

Rekkevidde

Arvid Grundekjøn sier at han tok ordet etter vedtaket var gjort fordi han mente det kunne være behov for en klargjøring.

— Jeg hadde inntrykk av at folk hadde misforstått forslagets rekkevidde. Jeg er litt uforstående til at noen som går inn for forbud, samtidig vil innføre et gunstig tilbud for samme gruppe, sier Grundekjøn.

Partifelle Hans Otto Lund sier at han stemte for forslaget for å få en utredning fra kommunen på hvilket tilbud kommunen kan gi tiggerne på vinterstid.

— Når det blir et regjeringsskifte, vil det kanskje skje i oktober. Da vil det ta en stund før vi får iverksatt et forbud mot tigging. Derfor trenger vi en sak på hvilke tiltak vi kan sette i verk når det er tjue kuldegrader, sier Hans Otoo Lund som understreker at de kun har vedtatt å utrede saken.