KRISTIANSAND: Klokken 04.28 begynte telefonen å ringte i ett sett hos operasjonssentralen i Agder politidistrikt. Både fra Kvadraturen og Lund strømmet det inn meldinger om dunkemusikk fra et sted som ble lokalisert til å være Odderøya.

— Vi hadde ikke kapasitet til å sende folk med en gang, men klokken 05.15 dro en politipatrulje til stedet, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker til Fædrelandsvennen.

Vekket operasjonsleder

Klokken 04.30 lå han selv og sov på Lund, men ble vekket av de samme dunkelydene.

— De spilte veldig høyt, sier Alsaker.

Da politipatruljen kom frem til stedet, viste det seg at det var Palmesus-arrangøren som hadde leid befalsmessa på Odderøya og holdt nachspiel der.

— Festivalledelsen og staben holdt fest der ute. De spilte musikk så hele byen kunne høre det. Politipatruljen dro til stedet og stengte ned musikken, sier Alsaker.

- Plaget mange

Det var Børge Steinsland som ledet operasjonssentralen gjennom den hektiske søndagsnatten.

— Dunkdunk-lydene var Palmesus-arrangøren som ikke hadde folkevett til å forstå at de plager mange med denne støyen, opplyste Steinsland på politiets Twitter-konto.

- Beklager

Jesper Krumm er festivalsjef for Palmesus. Han bekrefter at politiet møtte opp på et arrangement på Odderøya, og at det ble bedt om at musikken måtte dempes.

— Hvis musikken var til bryderi for byens befolkning, så beklager vi det, sier Krumm som påpeker at den høye musikken var en utilsiktet konsekvens av et hyggelig arrangement.

— Hvis vi arrangerer noe liknende i fremtiden, skal vi sørge for at vi finner andre løsninger, fortsetter han.

- Drives av sosial setting

- Hva tenker du om at folk på Lund våknet av musikken deres?

— Jeg har fått informasjon om at det ble avholdt en større hagefest på Lund, der det ble spilt høy musikk. Det kan ha vært en medvirkende årsak til at folk våknet der, mener Krumm.

- Hvorfor spilte dere så høy musikk?

— Det er et godt spørsmål. Det er en faktor som drives fram av den aktuelle sosiale settingen, sier festivalsjefen.