KRISTIANSAND: En mann fra Mandal ble dømt til seks måneders fengsel etter å ha blant annet stjålet bensin 38 ganger på fire år.

Tingrettsdommer Ben Fegran avsa sommen i Kristiansand tingrett 15. juli.

Stjal for 20 000 kroner

I dommen kommer det fram at han fylte bilen for mellom 200 kr og 900 kr før han stakk av uten å gjøre opp for seg.

Til sammen utgjorde de ubetalte bensinregningene 19 475 kroner. Han har stjålet spesielt mye fra Strandtorget Autosenter på Lillehammer; her var han 27 ganger mellom 2008 og 2012. De fire andre bensinstasjonene som ble rammet ligger i Oppland, Telemark og Finnmark.

Ble selv skadet

Mannen ble samtidig dømt for tolv overtredelser av vegtrafikkloven; tre av tilfellene dreier seg om promillekjøring. Han har blant annet også kjørt uten gyldige skilt eller førerkort, og lånt vekk bilen sin til en beruset fører.

Sommeren 2012 ble han selv alvorlig skadet da han viste uaktsomhet i trafikken og havnet i en ulykke på Lillehammer.

Totalt ble han derfor dømt for 53 overtredelser av straffe— og vegtrafikkloven.

Fra tidligere har 40-åringen blitt domfelt ti ganger. I begynnelsen av 90-tallet ble han domfelt fem ganger for nettopp promillekjøring. Dette har vært skjerpende, og mannen ble dømt til seks måneders fengsel med 60 dager betinget.

Tilsto uten forbehold

Straffen er en fellesstraff med den betingede delen av en som avsagt i november 2011 i Sør-Gudbrandsal tingrett. En del av forholdene er begått i prøvetiden etter denne.

Mannen tilsto alt på den seks sider lange tiltalelisten da han møtte i retten, og det ga en formidlende effekt. Uten tilståelsen ville den samlede straffen blitt åtte måneder.

Han ble i tillegg ilagt en bot på 10 000 kroner, samt erstatning til bensinstasjonene. Han mister også førerkortet i tre år til.