— En flott jublieumsgave, sier daglig leder Per Svein Holthe i Midt-Agder Friluftsråd som feiret sitt 75-års jubileum i forrige uke.

Da fikk rådet også overrakt en sjekk på 900.000 kroner fra Spareskillingsbankens fond, og pengene skal gå til å oppgradere låven som brukes til naturskole i det populære friluftsområdet.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ruster opp rommene

— Rommene holder i dag svært enkel standard, og skal rustes opp slik at elevene kan bruke dem til ulike aktiviteter. Vi skal også legge til rette for at det kan drives enkel kafévirksomhet der i tillegg til kafeen i hovedhuset på dager med stor aktivitet, sier Holthe.

For stor aktivitet er det i Helleviga, der skoleklasser strømmer til fra de åtte kommunene som utgjør Midt-Agder.

— Nå er det overnatting nesten hver eneste natt, sier Holthe, som er svært fornøyd med de nye gapahukene som kom på plass i fjor.

Starter til høsten

Han regner med at byggearbeidene på låven starter til høsten. Planen er at den skal stå nyopprustet og klar til å ta i mot strømmen av nysgjerrige og vitebegjærlige elever i løpet av våren 2015. Friluftsrådet søkte Spareskillingsfondet om totalt én million kroner, men er svært fornøyd med å ha fått innvilget 900.000. — Pengene skal få bein å gå på, konstaterer friluftslederen.