Mandag ettermiddag kan operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt fortelle at de to dager på rad har måtte rykke ut til støyklager fra en byggeplass i Grimstad.

— Lov om søndag- og helligdagsfreden er noepolitiet må forholde seg til. Vi har ikke gitt noe annet enn muntlige pålegg sålangt, forteller Klausen.

Bør folk respektere helligdagsfreden? Si din mening i avstemningen og diskutér under artikkelen!

Kan få reaksjon

Anleggsstøy fra Storgaten i Grimstad mandag medførte at politipatruljen måtte rykke ut og sørge for at arbeidet ble stoppet i Skolegården-anlegget.

— Dette arbeidet ble stoppet også stoppetsøndag. Saken vil bli fulgt opp av stasjonsledelsen iGrimstad tirsdag, forteller Klausen.

— Derimot kan det være at politiet i Grimstad vil gi en reaksjon overforde som jobbet i Skolegården, legger han til.

Sag og meisel

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

I forbindelse med arbeid på Nyli utenfor Arendal klaget naboer på bruk av sag og elektriskverktøy. Dermed rykket politiet ut og fikk ryddet opp.

— Vi har også vært til Sogndalen og stoppet bruk av meisel. I tillegg har det vært klager på støy fra fester i båter og privatboliger, og på hunder som står ute og bjeffer, samt plenklipping, oppsummerer operasjonslederen.

— Plenklipping bør man kanskje tåle i bysentrum,men snekring og annen støyenede aktiviteter bør du ikke ta på helligdager. Det går jo litt på godt naboskap. Å ta hensyntil naboene, påpeker Klausen.

Mange klager

— Folk, i hele Agder, klager til politiet om at folk ikke overhoder helgedagsfreden. Det snekres, sages og bores ulike steder til irritasjon, skriver operasjonsleder i Agder politidistrikt på Twitter.

Helligdagsfreden skal «verne om det gudstjenestelige liv ogden alminnelige fred på helligdager». Høytiden skal ha ro og verdighet.

Kirkeklokker

Også lørdag fikk politiet flere klager på støy, men da fra folk som reagerte på at kirkeklokkene ringte.

— Folk ringer og klager på at kirkeklokkene ringer på en lørdag, fortalte Per Kristian Klausen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen lørdag ettermiddag.

Han publiserte da følgende melding på Twitter:

«Hvis det er flere som klager på at kirkeklokkene ringer, gjøres det oppmerksom på at høytiden ringes inn; og det er lovlig.»

— Det er jo ingenting som skjer i kirka, så noen tror ringingen dreier seg om teknisk feil. Men klokkene ringer fordi det er pinsehøytid, kommenterer Klausen.