6. til 13. mai skal det velges ny leder for Universitet i Agder. Valgkampen er gang. Også i sosiale medier. Der har én kandidat valgt en litt spesiell vri. Idrettsprofessor Stephen Seiler kaller seg rett og slett @UIARektor på Twitter.

— Har du tatt seieren på forskudd? spør Fædrelandsvennen lørdag ettermiddag.

— På ingen måte. Den kontoen vil stenge avhengig av hvem som vinner. Og det står også på kontoen at jeg er rektor-kandidat, sier Seiler.

- Svar på oppfordring

Han sier ingen så langt har kontaktet ham og reagert på Twitter-navnet.

— Jeg har ingen interesse i å overta et navn som ikke tilhører meg. Men det var egentlig en oppfordring fra studentene om at rektorkandidatene skulle være synlige. Så dette er kanskje et spark til den som blir rektor om å interessere seg i de formidlingskanalene hvor studentene faktisk er, sier Seiler.

Han har en annen Twitter-konto under eget navn. Her kvitrer han om fagfeltet sitt og har mange følgere som ikke er interessert i rektorvalget. Derfor ville han bruke et annet navn.

— Får kalle seg hva han vil

Fædrelandsvennen har fått tak i tre av motkandidatene. Sigbjørn Sødal, som selv ikke er på Twitter eller andre sosiale medier, har ingen kommentarer til saken.

— Seiler er en hyggelig kollega. Dette er sikkert ikke ment på alvor. Uansett er det ikke han som bestemmer hvem som skal vinne valget, sier Frank Reichert.

Også han mener det er viktig å bruke sosiale medier i valgkampen, men har satset på en egen Facebook-side: Vote Frank.

— Han får kalle seg hva han vil. Men det jo ikke sikkert dette hjelper, sier Kristin Dale, som varsler at hun selv vil bruke Facebook.

Siste kandidat har, Astrid Birgitte Eggen, har ikke svart Fædrelandsvennen.

Kritisk studentleder

Leder av Studentorganisasjonen ved UiA, Ruben Haugland, synes ikke noe om Seilers navne-valg.

— Jeg synes det er en spesiell valgtaktikk, og det er ikke noe vi ville gjort i vårt studentdemokrati. Det ville blitt slått ned på. 10000 studenter kan stemme, og det er ikke å forvente at alle vet hva valget går i. Da kan de gå til en som allerede bruker dette Twitter-navnet, sier Haugland, og mener valgstyret må ta tak i saken.

Ruben Haugland. Foto: Reidar Kollstad

— Dette betyr vel at valgkampen spisser seg til. Reglementsmessig er det ingenting vi kan ta ham på. En kan jo kalle en Twitter-konto for hva en vil. Men det er jo ikke sikker dette slår heldig ut for ham i valgkampen, sier leder av valgstyret, Birte Simonsen, og legger til:

— Men det kan jo hende at sittende rektor ikke synes dette er greit. Hun skal jo sitte til jul.

Vil endre

Rektor Torunn Lauvdal er på Twitter med eget navn. Hun har fått med seg hva Seiler kaller seg.

Dagens rektor Torunn Lauvdal skal sitte til jul. Foto: Arkiv

— Han har nok ikke har tenkt seg nøye om når han har skrevet dette, og er jeg sikker på at han kommer til å endre det, sier hun til Fædrelandsvennen lørdag kveld.

Vi kontakter Seiler igjen.

— Det er sikkert riktig, og et resultat av at jeg ikke kunne bruke mitt eget navn to ganger på Twitter, sier han i en sms.

— Kommer du til å endre navn?

— Selvsagt. Jeg skal fjerne kontoen når jeg kommer hjem og henvise studentene til en annen kanal.