— Det er irriterende, sier Anette Nygård Larsson.

Søndag tok Larsson turen til badeanlegget Frolandia i Froland, sammen med samboeren sin, tre av deres barn og en annen familie. Larsson er kreftsyk, og kan på grunn av sykdommen ikke dusje i fellesdusjer og bade i offentlige svømmebasseng.

— Vi hadde med babyen vår. Det var første gang han skulle bade i basseng, forteller småbarnsmoren, som til vanlig bor i Grimstad.

Ren sone

32-åringen fikk imidlertid ikke lov til å være med inn i svømmehallen kun for å se på at de andre skulle bade.

Anette Nygård Larsson ble nektet adgang i Frolandia. Foto: Privat

— Da vi skulle betale, spurte jeg om det var greit at jeg fikk være med de andre inn i svømmehallen. Det gikk absolutt ikke, forteller Larsson, som i stedet ventet to timer i kafeteriaen.Hun ble nektet adgang til anlegget, fordi svømmehallen er "ren sone". Det vil si at alle som skal inn i svømmehallen må ha på seg badetøy og ha dusjet.

— Jeg har aldri vært borti et badeland og en svømmehall med slike regler, sier Larsson.

- Kunne tatt av meg skoene

Hun postet søndag en melding på Facebook-siden sin, der hun ga uttrykk for frustrasjon over avgjørelsen:

— Hvorfor kan man ikke være med inn i Frolandia hvis man ikke skal bade? Kjenner jeg er irritert! Forklarte vakten at jeg ikke kan bade i klorvann og heller ikke dusje i fellesdusjer, men neida, jeg måtte vente ute i den fantastiske kafeteriaen, skrev Larsson.

- Hvordan mener du at regelverket bør være?

— Jeg forstår at det må være regler, men jeg kunne jo bare tatt av meg skoene, sier Larsson, som mener det bør være mulig å gjøre unntak fra regelverket.

- Kun for dem med badetøy

Svein Mork Dahl, avdelingsleder for Frolandia og idrettsanleggene i Froland kommune, sier til Fædrelandsvennen at regelverket i Frolandia er klinkende klart.

— I utgangspunktet slipper ingen inn i anlegget med vanlig tøy. Badegjestene må dusje og ha på seg badetøy før de går i bassenget, siden dette er en "ren sone", sier han.

- Men bør det ikke kunne gjøres unntak fra regelverket i visse tilfeller?

— I henhold til instruksene fra kommunen, handlet mine ansatte riktig søndag. Regelverket gjelder for alle. Det er imidlertid mulig å gjøre visse unntak hvis dette avtales på forhånd. I dette tilfellet kom ting litt brått på, sier Dahl, som etter litt betenkningstid ønsker å beklage det som skjedde.

Vil gjøre det godt igjen

Han ønsker å invitere Anette Nygård Larsson tilbake til Frolandia, og gi familien hennes en gratis opplevelse.

— Hun kan kontakte meg, slik at familien kan få en gratis tur i anlegget og i tillegg få servert pizza. Jeg ønsker å gjøre ting godt igjen, sier Dahl.

- Burde dere gjort et unntak fra regelverket søndag?

— Ting burde kanskje ha blitt gjort annerledes, sier avdelingslederen.