— Dette er andre gang på halvannen uke at folk forsøpler Odderøya på denne måten. Nå er vi lei av å rydde opp etter andre. Alminnelige voksne mennesker burde kunne skjønne at dette ikke er slik man skal forlate naturen, sier styremedlem i Odderøyas Venner Jon. A Johannessen (72).

EKKELT: Personene som gjestet badestedet fredag kveld ryddet ikke opp etter seg. Foto: Jon A. Johannessen

Lørdag formiddag ble han opplyst om søppelet som var strødd utover rasteplassen på Kjerregårdsbukta.

— Da jeg kom dit så Kjerregårdsbukta ut som en grisebinge. Det er jo til stadighet folk som ikke rydder opp etter seg, men at det har vært så ille som dette tidligere kan jeg ikke huske. Jeg mistenker at det er snakk om en midtsommerfeiring. Det var strødd ark med svenske flagg tegnet på utover plassen. I Sverige er det vanlig å feire midtsommer også fredagen, sier Johannessen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Rekesøl

Pensjonisten synes det er bra at folk nyter Odderøya, men mener at det er uhørt at gjestene ikke rydder opp etter seg.

— For litt over en uke siden var det noen som hadde hatt en rekefest på toppen av øya. Legger man fra seg avfallet i søppelsekker uten å legge i det i en dunk, hakker måker og skjærer hull i posene.

— Som jeg lærte i speideren er det to ting man skal etterlate seg når man forlater et sted. Det er ingentingl, og et takk til dem som eier området, fortsetter Johannessen.

Hvor opplever du at det ofte er forsøplet? Tips oss!

Vurderer skilting

Nå vil foreningen kontakte Parkvesenet for å drøfte problemstillingen.

— Kanskje kan vi sette opp et skilt hvor vi ber folk behandle stedet pent. Jeg vet rett og slett ikke hva annet vi kan gjøre. Vi kan ikke ha vakter og politi som våker over at folk rydder opp etter seg, sier Johannessen.

Han oppfordrer personene som har festet på Kjerregårdsbukta natt til lørdag om å ta ansvar for sitt eget rot.

— Hvis ikke de gjør det, må vi i dugnadsgjengen gjøre det for dem i løpet av neste uke. Å rydde opp etter voksne mennesker, det begynner vi å bli passe lei av.

- Noe vi må leve med

Parkvesenet i Kristiansand kommune mener forsøpling av naturområdene skjer i så liten målestokk at det er til å leve med.

— Vi er så vant med forsøpling på denne tiden av året, så vi reagerer kanskje ikke så veldig på det lengre. Det skjer fem-seks hendelser av slik forsøpling hver vår rundt forbi. Det er bare noe vi må leve med, sier Tor-Fredrik Akselsen, soneleder for friområder i Parkvesenet.

Han mener at det er urealistisk å prøve å hindre forsøplingen av naturområdene.

— Det er umulig å kontrollere. Vi kan ikke ha vakter som jager folk vekk, sier Akselsen som lover at Kjerregårdsbukta blir ryddet på mandag.