44-åringen som ble funnet livløs i vannet i Arendal fredag formiddag døde på sykehuset klokken 12.03. Det melder Sørlandet sykehus Arendal.

Drev gjenoppliving

— Vi fikk melding via AMK om en drukningsulykke ved Kunnskapshavna i Arendal. Det er en person i vannet, sa operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen like etter drukningsulykken. Han opplyste da om at mannen var hentet opp av personell fra Redningsskøyta og ambulansepersonell drev på med gjenopplivning på stedet.

Dette er den tredje drukningsulykken i Arendal på tre uker. Mens det denne gang var en mann i 40-årene som ble rammet, har de to tidligere tilfellene vært gutter på henholdsvis seks og ti år.

Hentet av dykker

Ifølge vitner på stedet ble den druknede hentet opp av redningsdykkeren til RS Inge Steensland, som har tilhold få meter unna.

— En mann har fritdsdykket ved bryggene utenfor Kunnskapshavna, da han har fått problemer. Dette ble oppdaget da luftboblene forsvant fra vannoverfalten, forteller innsatsleder i Agder politidistrikt, Glenn Solheim Sollid, til Fædrelandsvennen.

Politiet tror mannen kan ha vært en halvtime under vann før han ble reddet opp.

— En av de som var på stedet sammen med dykkeren, varslet nødetatene. Samtidig ble RS Inge Steensland varslet. Dykkeren derfra fikk opp vedkommende, legger Sollid til.

Uvisst hva som har skjedd

— Det er gjort en iherdig innsats fra redningspersonellet med å gi mannen hjerte-lungeredning på stedet. Dykkerutstyret vil bli undersøkt for å se på om det kan være tekniske feil på utstyret. Og det opprettes en undersøkelsessak av politiet, opplyser Sollid.

Livet sto likevel ikke til å redde for 44-åringen. Innsatslederen påpeker at det er for tidlig å si noe om hva som skjedde i dypet utenfor Kunnskapshavna i Arendal.