Ulykken fant sted ved 14.30-tida torsdag. Luftambulansehelikopter, lege og politi ble sendt til stedet.

Jenta ble fraktet med helikopter til sykehus. Foto: Kjetil Nygaard

Flere jenter syklet i følge på veien som går mellom Loland og Homstean. I forbindelse med forbisykling i en nedoverbakke skal ei av jentene ha fått problemer og veltet.Det var en lærer som varslet om ulykken.

Flydd til Kristiansand

— Den skadde jenta har fått sykkelstyret i magen i forbindelse med sykkelvelten, sier politibetjent John Smiseth ved Vennesla lensmannskontor.

Sammen med sin kollega Kenneth Kleveland rykket han ut til skadestedet sammen med ambulanse fra og luftambulansehelikopter fra Arendal.

Hennes foreldre reiste ifølge operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til sykehuset hvor de møtte datteren.

Ti år

Anne Gro Langeland, spesialpedagog ved Skarpengland skole, var vitne til hendelsen.

— Jeg var på vei fra Loland til Homstean sammen med åtte skolejenter som går i fjerde klasse, da en av jentene tråkket til for å komme forbi en annen jente i en nedoverbakke. Førstnevnte begynte å vingle på sykkelen og veltet, sier Langeland.

Ettersom jentene tok en annen vei hjem enn de andre elevene, og veien har bratte partier, syklet Langeland etter.

— De skulle i bursdagsselskap og fikk dermed lov til å velge en annen rute på vei fra Loland, legger hun til.

Videresendt til Oslo

Klokken 22 bekrefter Sørlandet sykehus Kristiansand, SSK, i sin ulykkesoversikt at jenta er flydd til Oslo.

— Pasienten er er operert ved sykehuset i Kristiansand, stabil og overflyttet til Ullevål for videre observasjon, opplyser SSK.

— Jeg har fått melding om at jenta er innlagt hos oss med alvorlige skader, sier Anders Bayer, kommunikasjonsrådgiver og medievakt ved Oslo Universitetssykehus klokken 23.51.