Klokken 08.08 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Kongshavn, ytterst i Randesund. En bil hadde kjørt av veien.

Fører stakk av

— Det er en personbil med henger, og bil oppå hengeren, som har mistet kontrollen i en slak sving. Årsaken er at hengeren er feillastet, så all vekta er bak på hengeren, sier politibetjent Morten Aanensen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Vrakbilen var feil lastet på tilhengeren. Dermed gikk trekkbilen sleng på tilhengeren og vred vogntoget inn i en lyktestolpe. Foto: Baard Larsen

Bilen fikk sleng og kjørte inn i en lyktestolpe, før den til slutt veltet.— Det var kun bilføreren som var i bilen. Han forsvant først fra stedet, men ble pågrepet i sin bolig som ikke ligger langt unna, forteller Aanensen videre.

Tar blodprøve

— Mannen fremstår som påvirket og tas med til legevakta for utvidet blodprøve, opplyser politiførstebetjenten.

En lyktestolpe ble knekt i kollisjonen. Foto: Baard Larsen

Bilfører hadde gyldig førerkort, som inndras midlertidig grunnet mistanke om kjøring i påvirket tilstand, ifølge jourhavende politiadvokat Hilde Almåsstø.— Han blir med oss inn etter blodprøvetakingen, sier Aanensen, som tilføyer at det er 35 meters fra der vogntoget begynte å skrense og til stedet den traff lyktestolpen.

- Styrte fælt

Et vitne, en yrkessjåfør, forteller at siktede i saken har hentet vrakbilen tidligere på morgenkvisten torsdag.

Siktede skal ha jobbet veldig med å få dratt opp vrakbilen kort tid før transporten startet, ifølge et vitne. Foto: Baard Larsen

— Først har han styrt fælt for å dra fram bilen, som har stått på stedet lenge. Så er bilen fraktet til huset hans på henger, før mannen har satt kursen mot Kristiansand. Jeg møtte han flere ganger i dag morges, sier yrkessjåføren.Politiet bekrefter dette, og sier siktede har kjørt til boligen for å snu før han skulle til en kamerat med vrakbilen. Mannen fikk lov av politiet til å gå gjennom den veltede bilen i jakten på private eiendeler før turen gikk til sykehus for blodprøve.