GRIMSTAD/KRISTIANSAND: Klokka 18.30 fikk politiet melding om elektrisk rullestol som skapte trafikkfarlige situasjoner på E 18 ved Bergemoen i Grimstad.

— En bilist tok på nødblinken og la seg bak og beskyttet mannen i rullestol. Så kom en annen og la seg foran. Sammen fikk de geleidet mannen inn på neste avkjørsel. Det de to bilistene gjorde er utrolig bra, og det fortjener de all mulig ros for, sier , sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det var en 77 år gammel mann som kjørte i 100-sonen i Grimstad. Politiet fikk rundt 50 telefoner om rullestolen.

— Dette var skikkelig skummelt. Jeg er bare glad det gikk godt. Mannen ble tatt vare på av familien sin etter hendelsen, sier Ugland.

Mange telefoner

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med en av bilistene som fikk mannen ut av E 18. — Jeg så han plutselig langt foran meg. Så da tok jeg kontakt med politiet. De skulle sende ut en patrulje med en gang sa de. Det virket som om de hadde fått mange telefoner.

I tillegg til dette spurte politiet om han kunne hjelpe de med å få rullestolkjøreren av E 18. — Jeg var jo litt engstelig, så jeg la meg bak han for å forhindre at han skulle bli truffet av noen som kanskje ikke så han. Bilene kommer jo i hundre kilometer i timen der, så det kunne fort blitt skummelt.

Fortauet

Etter å ha kjørt bak rullestolen i ti til 15 minutter på E 18, svingte mannen i rullestolen av veien ved Bergemoen.

— Det var en annen bilist som kjørte opp på siden av han og fikk gitt beskjed om at han måtte kjøre av E 18. Etter at han svingte av E 18 fikk vi gitt han beskjed om at det var farlig å kjøre på motorveien og at han kanskje burde holde seg på fortauet fremover.

Feil retning på Varoddbrua

Også tidligere på dagen fikk politiet meldinger om en rullestol på E 18. Klokka 15.50 ble politiet nedringt på grunn av en mann som kjørte rullestol i feil retning på E 18 ved Varoddbrua.

— Vi fikk et utall telefoner om en blå elektrisk rullestol som kjørte mot kjøreretningen på Varoddbrua, opplyser operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt.

Den elektriske rullestolen ble funnet igjen på YX Hånes sammen med en 88 år gammel mann.

— Fører var i utakt med trafikkreglene. Han ble kjørt til et senter hvor han bor. Forholdet tas opp med personalet, opplyser Ugland.