AGDER:

Trafikken går sakte i begge retninger på E 39 mellom Mandal og Lyngdal. Tunge brøytemaskiner med veiskrapere og plog rensker opp ved Lenefjorden. Vest for Livold dirigeres trafikken manuelt, etter at et vogntog gikk i grøfta i formiddag.

Tidligere i dag var det full stopp på E 39 i østgående retning ved Osestadbakken i Lyngdal etter at vogntog fikk problemer på glatta.

— Trafikken går sakte i Lenebakken grunnet vogntog som har problemer, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt, overbetjent Magne Storaker.

Fædrelandsvennens mann på stedet observerte trafikkproblemene klokken 13.45, da var køen øst for Osestadbakken kilometerlang.

I Fardalsbakken står dette vogntoget bom fast. Foto: Jarle R. Martinsen

— Det er klokken 13.47 trafikkproblemer mellom Kvinesdal og Flekkefjord retning Kvinesdal. Trailere sliter med å komme seg opp bakkene etter trafikkstasjonen. En trailer står nesten på tvers, melder en bilist til Fædrelandsvennen.

Vogntoget som kjørte i grøfta før Fardalsbakken hadde slitte sommerdekk. Foto: Jarle R. Martinsen

Ignorerte forbudI Lenebakken var det en del framkommelighetsproblemer på grunn av tungtransport som ikke var skodd etter forholdene.

— Det er meldt om vanskelige kjøreforhold, og vi dirigerte Lister-patruljen til Lenebakken. En trailer står i nødlommen. Samme person skal ha blitt bedt om å bli stående i Osestadbakken av Statens vegvesen, forteller politiets operasjonsleder Magne Storaker til Fædrelandsvennen.

Veihøvler drar opp vogntog i Lenebakken Foto: Jarle R. Martinsen

Meldinger fra Statens vegvesen, inn til operasjonssentralen, tydet på at mannen fikk midlertidig inndratt førerkortet av veivesenet, samtidig som han fikk kjøreforbud. Og at yrkessjåføren tross kraftig snøvær valgte å ignorere kjøreforbud og manglende førerkort, for å fortsette ferden vestover på sommerdekk.

— Jobbes med

Om et vogntog får kjøreforbud, og allikevel kjører videre, blir det opprettet sak på forholdet.

Dette vogntoget kjørte videre, tross kjørefobud. Og ble stoppet i Lenebakken. Foto: Jarle R. Martinsen

— En politipatrulje står nå i Lenebakken sammen Statens vegvesen og jobber med det polske vogntoget, sier operasjonsleder Storaker klokken 10.50.- Så langt er det kun i Lenebakken det er problemer på E 39. Men så har det kommet mer snø i vestre del av fylket enn rundt Kristiansand. Og da stopper E 39 opp, legger overbetjenten til.

Føreren innbringes

— Jeg kan bekrefte at vogntoget fikk kjøreforbud i Osestadbakken, men kjørte videre til Lenebakken. Sjåføren er tatt hånd om at politiet og tatt straks tatt med inn for avhør, sier politiadvokat Stine Gjøsund ved Agder politidistrikt klokken 11.

For å forhindre videre ulovlig kjøring, har veivesenet satt sperre på vogntogets forhjul. Foto: Jarle R. Martinsen

— Vi jobber nå med å få mer informasjon av Lister-patruljen før reaksjonsformen blir avgjort. Først må jeg få noen mer detaljer om hva som har skjedd før vi tar neste steg, legger hun til.Politiet vil også se på om dette vogntoget er samme vogntog som skal ha fått kjøreforbud på Rige utenfor Kristiansand onsdag kveld.