— Jeg er kjempeglad for at alle kom seg ut av huset og at huset er forsikret, sier Kjell Ole Rygh.

Han har nettopp vært vitne til at familiens hus i Ryensveien i Tveit, der han bodde sammen med kona og to gutter på tre og fire år, er blitt fortært av flammer.

— Trodde det var et bål

Det er mandag kveld, og klokka er rundt 19.00. En og en halv time tidligere var Rygh i bolighuset sammen med sin tre år gamle sønn. Brannvarsleren begynte å pipe.

— Da jeg gikk ut i gangen for å sjekke alarmen, så jeg flammer gjennom vinduet. Først lurte jeg på om leietakerne våre hadde fyrt opp et bål, sier 35-åringen.

Han gikk ned trappa til hybelleiligheten i underetasjen, og åpnet døra inn til hybelen. Der var det et flammehav.

Flammene sto høyt til værs mandag kveld, da det tok fyr i et bolighus i Tveit. To brannbiler og en tankbil fra brannvesenet i Kristiansand rykket ut til stedet. I tillegg fikk brannvesenet bistand fra brannvesenet ved Kristiansand lufthavn Kjevik. Foto: Tormod Flem Vegge

— Jeg løp tilbake, for å få kontroll på guttungen. Deretter fikk jeg tak i bikkja. Så fant jeg varmt tøy til sønnen min, før jeg tok gutten og bikkja med ut i bilen og rygget over til nabohuset, forteller Rygh, som sier at han samtidig ringte brannvesenet.

— Alt gikk på automatikk, legger han til.

Evakuerte

Leieboerne, et samboerpar, hadde allerede kommet seg ut av hybelleiligheten.

Flammene tok raskt tak i huset, der Ryghs familie har bodd to år. Kona til Rygh og den fire år gamle sønnen hans var ikke hjemme da brannen startet.

Startet i hybelen

Vakthavende brannsjef ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), Vidar Ekse, forteller at brannen startet i hybelleiligheten.

— Da vi kom til stedet, var vi mest opptatt av om det var folk i huset. I tillegg konsentrerte vi oss om å skjerme to nabohus fra flammene, forteller Ekse.

To brannbiler og tankbil rykket ut fra brannstasjonen i Kristiansand, med et mannskap på totalt 11 mann. I tillegg ble det rekvirert en brannbil med vannkanon fra Kristiansand lufthavn Kjevik.

Satte opp vannvegg

Brannvesenet fikk relativt raskt kontroll over brannen.

— Vi satt opp en vannvegg foran det ene nabohuset, for å hindre at flammene spredte seg til det, fortsetter Ekse.

Bolighuset i Ryensveien brant imidlertid ned til grunnen.

- Synd at bilder er ødelagt

Ryghs tre år gamle sønn ble sendt til sykehuset for en sjekk etter brannen. Ifølge politiet skulle også de tre andre beboerne sjekkes for røykskader hos lege i løpet av kvelden.

Kjell Ole Rygh smiler lettet over at ingen kom alvorlig til skade i husbrannen. Han sier at han foreløpig ikke har tenkt så mye på de materielle skadene.

— Det materielle tar vi siden. Men det er selvsagt utrolig kjedelig at fotografier og andre personlige minner er borte. Det er jo ting som ikke kan erstattes, påpeker 35-åringen.

— Det som har skjedd har skjedd. Det er ikke så mye å gjøre med det, konstaterer han.

Politiet skal tirsdag undersøke brannstedet, for å finne årsaken til brannen.