Freder nummeret til ØIF-legenden

André Jørgensen Hofstøl (36) har bestemt seg for å legge håndballen på hylla. Nå blir drakt nummer 33 for alltid fredet i ØIF Arendal.

Publisert: Publisert:

André Jørgensen Hofstøl (t.h) kunne juble for seier i semifinalen i cupen i november. Siden har det blitt cupgull og seriegull. Nå legger han opp. Her sammen med keeper Svenn Erik Medhus. Foto: Torstein Øen

  • Steffen Stenersen
Denne artikkelen er over fem år gammel

— André er en legende, og nummer 33 vil for all tid være fredet, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen i ØIF til NRK.

Jørgensen Hofstøl legger en innholdsrik karriere bak seg. Fra KIF gikk han som 21-åring til Runar, før turen gikk videre til toppklubber i Spania og Danmark.

Han har også 117 landskamper hvor det ble 266 scoringer.

- Perfekt timing

— Jeg er ikke sikker på at vi hadde vært der vi er i dag uten han. Han er mye viktigere for laget enn mange kanskje vil tro, sier Michelsen.

André Jørgensen Hofstøl fikk totalt 117 landskamper. Foto: NTB Scanpix

Hovedpersonen selv gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer, men utelukker ikke at han kommer tilbake til ØIF i en annen rolle.— Jeg fant ut at det finnes ikke et bedre tidspunkt å gi seg på enn med seriegull og et cupmesterskap i lomma. Timingen var perfekt, sier Hofstøl til NRK.

- En bragd

Til ØIFs hjemmesider forteller han om reisen med barndomsklubben. Han beskriver hvordan Marinko Kurtovic tok med seg selvtillit inn i laget, og hvordan laget har vokst under hans ledelse.

— Alle jeg kjenner mener at vi vant både seriegull og NM-gull fortjent. Det er en bragd at alle i håndball-Norge mener vi var det beste laget, sier han.

Fremover skal han jobbe i Norac på Stoa i Arendal.

— Jeg gir meg med god samvittighet, og jeg er tilgjengelig for klubben videre, sier Hofstøl.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Steffen Stenersen steffen.stenersen@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. - Alt var galt

  2. Kommentar: Kan være starten på en gullalder

  3. Kontrastfullt for tidligere Start-leder

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Håndball
  2. Sport