— André er en legende, og nummer 33 vil for all tid være fredet, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen i ØIF til NRK.

Jørgensen Hofstøl legger en innholdsrik karriere bak seg. Fra KIF gikk han som 21-åring til Runar, før turen gikk videre til toppklubber i Spania og Danmark.

Han har også 117 landskamper hvor det ble 266 scoringer.

- Perfekt timing

— Jeg er ikke sikker på at vi hadde vært der vi er i dag uten han. Han er mye viktigere for laget enn mange kanskje vil tro, sier Michelsen.

André Jørgensen Hofstøl fikk totalt 117 landskamper. Foto: NTB Scanpix

Hovedpersonen selv gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer, men utelukker ikke at han kommer tilbake til ØIF i en annen rolle.— Jeg fant ut at det finnes ikke et bedre tidspunkt å gi seg på enn med seriegull og et cupmesterskap i lomma. Timingen var perfekt, sier Hofstøl til NRK.

- En bragd

Til ØIFs hjemmesider forteller han om reisen med barndomsklubben. Han beskriver hvordan Marinko Kurtovic tok med seg selvtillit inn i laget, og hvordan laget har vokst under hans ledelse.

— Alle jeg kjenner mener at vi vant både seriegull og NM-gull fortjent. Det er en bragd at alle i håndball-Norge mener vi var det beste laget, sier han.

Fremover skal han jobbe i Norac på Stoa i Arendal.

— Jeg gir meg med god samvittighet, og jeg er tilgjengelig for klubben videre, sier Hofstøl.