Graabak sikret nok et kombinertgull

Roza Khutor (NTB): Jørgen Graabak avviste Tysklands angrep i spurten og gikk Norge inn til OL-gull i lagkonkurransen i kombinert.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tyskland måtte nøye seg med sølv og Østerrike med bronse etter at de tre lagene gikk sammen nesten hele langrennet. Graabak dro tetgruppen gjennom hele den siste etappen og holdt unna for tyske Fabian Riessles spurt.

Den østerrikske veteranen Mario Stecher stivnet mot slutten og greide ikke å blande seg i spurten.

På det norske laget gikk Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og ankermann Graabak. De hentet Norges 10. gull i Sotsji-OL.

Moan gikk ut 25 sekunder bak ledende Tyskland, men brukte bare halvannen kilometer på å hente inn forspranget. Resten av den første etappen gikk han sammen med tyske Eric Frenzel og østerrikske Lukas Klapfer, og de vekslet nesten likt, et halvt minutt foran fjerdeplasserte Frankrike.

— Jeg tok inn forspranget og er veldig fornøyd med det. Jeg hadde håpet at jeg kunne gå fra dem litt også. Jeg prøvde opp siste bakke og synes jeg gikk fort og bra på ski, men de gjorde de andre også. Det var en bra fight, sa Moan til TV 2. Han hevdet at han hadde holdt igjen litt i starten. (©NTB)

Publisert: