Skolen vil være den første kommunale skolen i Kristiansand som private både skal bygge, eie og drive. Tirsdag presenterte Kristiansand Eiendom foreløpige planer for utbyggingen.

• Byggestart for skolen kan bli i 2016. Den kan da stå ferdig til skoleåret 2017/2018. • Det er usikkert hva bygget vil koste, men det vil komme på over 100 millioner.

• Kristiansand kommune vil trolig fortsatt eie tomten, mens private står for både bygging og drift.

Ifølge Arne Birkeland i Kristiansand Eiendom regner de med at det vil være stor interesse for å ta på seg et slikt prosjekt.

— Det vi vet er at det er mange som har vært på oss for å kunne sende inn denne type prosjekter, sa Arne Birkeland i kommunalutvalget.

Den mest aktuelle modellen for å få ferdigstilt Justvik skole, er at Kristiansand kommune overtar driften av skolen etter en periode på eksempelvis 20 - 25 år, slik ordningen er på E 18 mellom Kristiansand og Grimstad.

— Det eneste nye her er at private eier og drifter bygningsmassen. Ellers så har vel private bygd samtlige skoler i Kristiansand, sa varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) under møtet.

Bygging av Justvik skole var en del av budsjettforliket mellom de borgerlige partiene Høyre, Frp, KrF og pensjonistpartiet.