— Vi har vel ikke avdekket noen alvorlige forhold. Men vi er opptatt av at barnas miljø skal være bra og at det skal være lyst og trivelig og lagt til rette for et godt renhold, sier Are Vegusdal, avdelingsingeniør ved Miljørettet helsevern i Kristiansand kommune.

I høst gjennomførte Kristiansand tilsyn ved seks av kommunens 120 barnehager, Barnas Rom, Ternevig barnehage, Vågsbygd barnehage, Stiftegården familiebarnehage, Kanutten familiebarnehage og Nedre Slettheia familiebarnehage.

Her er noen av avvikene som ble funnet:

• Noen av barnehagene har slitte gulv. Miljørettet helsevern mener det er uheldig siden renhold blir vanskeligere. De er også bekymret for mugg.

• I barnehager der personalet og barna deler kjøkken, er kommunen bekymret for sikkerheten. De har slått ned på kaffetraktere og vannkokere som barna kan få tak i, og kokeplater som ikke har kasserollevern.

• Kommunen har også gitt avviksmeldinger for manglende radonmåling.

— Det er ikke alvorlige ting vi har oppdaget, men det er selvsagt kjipt for barnehageeier om han må legge nytt gulv, sier Are Vegusdal.

Han våger seg ikke på å si noe generelt om barnehagene. Det er 120 barnehager i kommunen og det ble gjennomført seks tilsyn i fjor. Målet er ti i året.