Norges Røde Kors etterlyste Sørlandets første pantemillioner tirsdag ettermiddag, etter at en person samme formiddag vant én million kroner på organisasjonens panteautomat.

— Vinneren har nå meldt seg, sier markedssjef Hanne Hollstedt i Norsk Pantelotteri AS, som driver tjenesten på vegne av Norges Røde Kors.

Er rett person

— Vi har fått kontakt med en person vi vet er vinneren. Dette er vi sikre på fordi kvinnen har oppgitt et kontrollnummer på panteseddelen som passer med nummeret i våre systemer, forteller Hollstedt.

Onsdag skal hun prate mer med vinneren. Da får man kanskje også litt mer om hvem den heldige kvinnen er.

— Om vi møter henne personlig, får vi se på. Nå skal vi prate med damen først. Og om hun vil, kan det være vi kan si noe mer om alder, bakgrunn og kanskje også navn onsdag ettermiddag, legger markedssjefen til.

Trengte hjelp

— Røde Kors ønsker med dette å etterlyse personen som i dag, tirsdag 11. mars klokken 11.04 pantet for kr 34,50 kroner på ICA Supermarked Odden i Grimstad. Denne personen valgte å trykke på Røde Kors-knappen. Det resulterte i en toppgevinst på hele 1.000.000 kroner, opplyste Norges Røde Kors i en etterlysningen de sendte ut tidlig tirsdag ettermiddag.

Siden vinneren ikke hadde gitt lyd fra seg, ønsket presidenten i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, at vedkommende snarest mulig meldte seg.

— I Røde Kors har vi ganske bred erfaring når det kommer til å søke etter savnede personer. Denne gangen er det jo en mye hyggeligere type savnetsituasjon for oss, men vi trenger litt hjelp fra media i håp om at den nybakte pantemillionæren raskt skal komme til rette, sa Mollekleiv.