— Vi har en flott utvikling i årets fire første måneder, og håper dette fortsetter, sier kommunalsjef og kinosjef Aslak Wegge.

Ikke siden Samfunnshuset var nytt tidlig på åtti-tallet og gamlekinoen på Vikeland ble lagt ned, har så mange gått på kino i Vennesla. Fortsetter trenden, kan kinobesøket passere 7000 i år.

Barnefilm

Ved utgangen av april i år hadde 2.241 kjøpt billett for å se film i det som nå heter Kulturhuset. På samme tid i fjor var tallet 1432. — Om vi øker mest, vet jeg ikke. Men 56,6 prosent oppgang er høyt. Økningen på landsbasis er 12,6 prosent og i Vest-Agder 6,6 prosent. Det kan ikke være mange som slår oss, sier Wegge.

Barnefilm går best i Vennesla.

— Vi har en barnefilm søndag ettermiddag og en vanlig film søndag kveld. Samtidig har vi barneforestilling en lørdag formiddag i måneden. Det er barnefamiliene som utgjør mye av økningen, forteller han.

Flere dager?

Fortsetter utviklingen, antyder Wegge flere kinodager i Vennesla, eksempelvis fredager.

— I den analoge tiden kom filmer sent til Vennesla, og de var slitt. Nå får vi filmer like tidlig som andre kinoer. Det begynner folk å oppdage. Vi har faktisk 60 besøkende i snitt pr. forestilling. Fortsetter økningen, kan vi begynne å tenke på å utvide tilbudet.