Det melder Dagbladet torsdag.

Tirsdag ble det avdekket at et Norwegian-fly på vei Kristiansand til Oslo, havnet i et drama i forbindelse med avgang fra Kjevik 4. november.

Norwegian-flyet hadde norsk kabinbesetning og slovakiske piloter, innleid fra selskapet Go2Sky, skrev Aftenposten.

Da flyet hadde kommet et par meter ut på rullebanen, bremset det plutselig opp og kabinen ble mørklagt. Flere passasjerer ble urolige.

Stod i midtgangen da flyet startet ny avgang

Etter en kort stund motoren ha startet opp, noe som endte med at kabinbesetningen ble stående i midtgangen da flyet til slutt tok av.

De norske kabinansatte skal ha opplevd situasjonen svært dramatisk.

Tirsdag uttalte kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen følgende til Dagbladet:

– Det har blitt konkludert med at sikkerheten til våre passasjerer og kolleger var ivaretatt.

Det får Halvor Vatne, leder i Norwegian Pilot Union, til å reagere.

Det er grove feil som er gjort. Sandaker Nilsen har tilgang på rapporten og når han bagatelliserer saken gjør det meg opprørt, sier han til avisen.

Vatnar forteller videre han er med i flere grupper for flypersonell. Flere har fortalt at de er rystet etter hendelsen.

– Bør legge seg flat

- Jeg etterlyser at Sandaker-Nielsen tar det på alvor. I denne saken er det all grunn til å legge seg flat og bare si at dette er uholdbart, sier Vatne til Dagbladet.

Sandaker-Nielsen opplyste til Aftenposten at da flyet kom opp i luften, fløy det på en lavere høyde på grunn av varsling om feil lufttrykk i kabinen.

Luftfartstilsynet fikk kopi av en rapport fra det slovakiske flyselskapet om hendelsen. Avdelingsdirektør Jan Petter Steinsland uttalte tirsdag at dette er en svært uvanlig hendelse.

– Det var ingen tekniske feil på flyet, men situasjonen eskalerte etter at avgangsprosedyrene ikke ble fulgt. Manglende informasjon til passasjerene forsterket åpenbart opplevelsen. Samtidig er det viktig å understreke at flyets varslingssystemer fungerte som de skulle, og det var ingen reell fare for sikkerheten til passasjerene, sa Steinland.

Står ved uttalelsene

I en e-post til Dagbladet skriver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian at han står ved sin uttalelse om at sikkerheten var ivaretatt.

- Norwegian, Go2Sky og Luftfartstilsynet har alle konkludert med at sikkerheten til mannskapet og passasjerene aldri var i fare, men at det var brudd på flere prosedyrer og rutiner. Dette tar vi naturligvis på alvor.

Han understreker likevel at pilotene brøt med prosedyrene, og at de har etterforsket hendelsen i samarbeid med Go2Sky.