KRISTIANSAND: Sjef for felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar, opplyser til Fædrelandsvennen at politiet har sikret mobiltelefonene til de drepte.

– Vi har sikret mobiltelefonene til de avdøde, men vil ikke gå inn på detaljnivå hva vi har fått ut av dette, sa han på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Politiet har fått flere tips fra publikum som de jobber med gjennom dagen, blant annet konkrete tips om avdøde Jakob Abdullahi Hassans bevegelser forut for drapene.

To personer ble knivdrept inne på Wilds Minne skoles område på Lund i Kristiansand mandag ettermiddag. Her undersøker Kripos stedet natt til tirsdag. Foto: Elling Svela
Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan ble knivstukket og drept ved Wilds Minne skole i Kristiansand. Dobbeltdrapet skjedde i skolegården utenfor Wilds Minne skole ved 16-tiden mandag ettermiddag. På ettermiddagstid er det stor aktivitet i området. Det skal ha blitt spilt fotball like ved da drapet skjedde. Politiet ber folk som har befunnet seg i området rundt klokken 16 mandag om å melde seg for politiet. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Bildet over viser skolegården på Wilds Minne skole der drapet skjedde. På ettermiddagstid er det stor aktivitet i området. Det skal ha blitt spilt fotball like ved da drapet skjedde.

– Vi ber fortsatt publikum om å melde seg. Vi mener at det har vært personer på stedet i det aktuelle tidsrommet, som vi ønsker å komme i kontakt med, sier Skaar.

14-åringen som ble drept var elev ved Fiskå skole. Her ble det flagget for halv stang tirsdag morgen. Foto: Kjartan Bjelland

Navn frigitt

– Den avdøde kvinnen heter Tone Ilebekk. Pårørende er orientert om at navn og bilde blir frigitt for offentligheten, sier Skaar.

Kvinnen er 48 år gammel og jobbet i Lund barnehage.

Avdøde Tone Ilebekk (48) var høyt elsket av kolleger, barn og foreldre i Lund barnehage. Styrer Kristin Alfsen beskriver henne som en klippe.

14-åringens identitet ble bekreftet tirsdag morgen. Jakob Abdullahi Hassan var elev ved Fiskå skole. De pårørende er informert.

Gutten var bosatt i Kristiansand. Familien hans kom til Norge i 1997, får Fædrelandsvennen opplyst.

Foreløpig har politiet ingen formening om hva de to avdøde gjorde på stedet. De har heller ikke funnet noen relasjon mellom de to.

– Vi mener at det er én eller flere gjerningspersoner. Vi vet ikke hvem dette er, og vi vet ikke noe om motivet, sier Skaar.

Skaar opplyser videre at kvinnen og gutten ble funnet på samme sted ved Wilds Minne skole. Han ønsker ikke å gå noe nærmere inn på hva slags skader de ble påført.

– Vi leter ganske konkret i området rundt Lund, sier Skaar.

Krimteknikerne har konsentrert seg mest om dette området, sentralt både på skoleområdet og i boligområdet Lund i Kristiansand. Foto: Google Maps

Minnestund på Fiskå skole

Fiskå skole opplyste om hendelsen på sine hjemmesider tirsdag morgen:

«Det er med sorg vi meddeler at det var en elev i 9B ved vår skole som døde som følge av den tragiske hendelsen ved Wilds Minne skole 5.desember 2016».

«Våre tanker går naturlig til den nærmeste familien til Jakob Abdullahi Hassan (14), som har mistet en sønn og bror. Skolemiljøet kjenner på det meningsløse i at en ung gutt blir revet bort på denne måten.»

Krimteknikere fra Kripos undersøkte åstedet natt til tirsdag. Foto: Elling Svela

Kristiansand kommune opplyser at 14-åringen har søsken på Sjøstrand skole, Vågsbygd vgs og Kvadraturen skolesenter.

Jakob Abdullahi Hassan har også vært elev på Møvig skole.

Avsperret

Et stort område ved Wilds Minne skole er fortsatt sperret av tirsdag.

Jakten på en eller flere gjerningsmenn har pågått i hele natt og utover på dagen tirsdag. Både uniformerte og sivile patruljer har deltatt.

Holdt togstasjonen under oppsikt

Like over midnatt aksjonerte flere patruljer i et boligområde ved Rundingen på Lund uten resultat, og før toget fra Stavanger kom inn til Kristiansand like over klokka 02 undersøkte politiet perrongen. De holdt også området under oppsikt fram til toget hadde forlatt stasjonen med kurs for Oslo.

Kripos ankom åstedet ved 00.30-tiden natt til tirsdag. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Les også: Har jaktet en eller flere gjerningspersoner i hele natt uten resultat.

Døde av skadene

Det var klokka 16.10 mandag ettermiddag at politiet ble varslet om at en gutt og en kvinne var blitt knivstukket, på skoleområdet ved Wilds Minne skole.

Et stort område ved Wilds Minne skole er avsperret. Agder politidistrikt får hjelp av Kripos i etterforskningen. Foto: Elling Svela

Mange politipatruljer ble umiddelbart sendt til området for å delta i jakten på én eller flere gjerningspersoner. Det ble også søkt med hunder.

Klokken 17.46 fikk Agder politidistrikt bekreftet at kvinnen omkom som følge av skadene. Like etter klokken 18.00 fikk politiet melding om at også gutten døde.

Har du tips eller info om saken? Kontakt oss på tips@fvn.no eller på telefon 03811.

Mandag kveld var politiet og Sivilforsvaret på stedet. Foto: Thomas Hegna
Innsatsleder Kjell Iveland i Agder politidistrikt på stedet. Foto: Thomas Hegna
Krimteknikere i området rundt Wilds Minne skole mandag kveld. Foto: NTB Scanpix

Ber alle melde seg

Det skal ikke ha vært noen øyenvitner til selve knivstikkingen. Ut fra handlingens alvorlighetsgrad er Kripos involvert for å bistå med teknisk og taktisk etterforskning.

– Vi er samtidig avhengig av vitner og tips. Vi ber alle som befant seg i området rundt Wilds Minne skole klokken 16 mandag ettermiddag ta kontakt.

– Siden vi ikke vet hvem vi leter er det heller ikke mulig å si noe om hvorvidt en gjerningsperson kan være farlig for andre, sier Per Kristian Klausen.

Politiet oppsøkte mandag kveld flere adresser på Lund i jakten på en eller flere gjerningspersoner. Foto: Tipser

Sperret av område

Nestkommenderende i Sivilforsvaret i Kristiansand, Yvonne Willumsen, bisto sammen med to andre fra Sivilforsvaret på stedet mandag kveld.

– Vi ble spurt av politiet om å bistå med lys og et varmetelt til politiets kriminalteknikere og andre som kan komme til å trenge det i løpet av natta. Vi har satt opp utstyret, og holder oppsyn på stedet så lenge det trengs, sier Willumsen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

En klasse som mandag ettermiddag skulle hatt juleavslutning fikk beskjed om at arrangementet ble avlyst som en følge av hendelsen.

Skolefritidsordningen (SFO) var åpen da hendelsen inntraff. SFO-leder Åshild Botnen viser til rektor for videre kommentarer.

På slutten av SFO-dagen

Rektor Anne Marie Mauland Mansoor sa kort tid etter hendelsen at det ikke var noen elever direkte involvert i hendelsen. Det skulle ifølge henne heller ikke ha vært elever som så hva som skjedde.

– Dette skjedde på slutten av dagen på et tidspunkt da elevene på SFO hadde innetid. Elevene så bare alle blålysene gjennom vinduene. Alle ble holdt innendørs til de ble hentet av foresatte, sier hun.

Politi og ambulanse på stedet. Foto: NTB Scanpix
Politiets krimteknikere på åstedet. Det blir søkt med hund i området. Foto: Magnus Nødland Skogedal
To personer er bekreftet døde etter knivstikking inne på Wilds Minne skoles områder på Lund i Kristiansand mandag ettermiddag. Foto: Thomas Hegna