— Nei, den fungerer ikke ennå, medgir kommunalsjef for byutvikling Arne Wilhelmsen. Det betyr at kommunen fortsatt ikke har overtatt broa som eier.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Klaffen på den nye bybroa har for lengst blitt en farse. Den skulle vært i orden samtidig med at broa ble åpnet i april i fjor.

På plass

Men en rekke ulike problemer har gjort at klaffen har ligget på plass. Det har vært utfordringer rundt det mekaniske og strømforsyningen. Det siste er at den ikke har tålt den varme sommeren fordi stålet har

utvidet seg på de heteste dagene.

— Lengden på klaffen har vært kuttet for å takle utvidelsene. Nå er problemet knyttet til rekkverket som tar i mot på en feil måte når klaffen heves, sier Wilhelmsen.

Han forteller at Rambøll, som er prosjektansvarlig, jobber for en endelig løsning. — Selv om det ikke direkte haster for vår del å få dette i orden nå som sommeren likevel er på hell, vil vi jo gjerne overta broa, sier Wilhelmsen.

Glad for varmen

Samtidig sier han at han er glad for den varme sommeren som avdekket problemene med utvidelsene med klaffen.

— Likevel vil vi jo overta en bro med et garantiansvar, så det er viktig for alle parter at dette fungerer som det skal, sier han.