— Vi kjørte fra Kristiansand klokken 19.05. I densiste tunnelen før Lillesand, skulle bussen kjøre forbi en lastebil.Plutselig hørte jeg et enormt smell. Det var glasskår over alt, og folk hylte, forteller Carina Lunden.

Lunden, som er fra Lillesand, var passasjer på Nettbuss Sør sin ekspressbuss mellom Kristiansand og Arendal mandag kveld, da bussen ble truffet av last fra en lastebil i en tunnel på E 18. — Eieldre dame lå i fanget til ei annen dame og grein. Hun var helt ifra seg etter det som hadde skjedd, sier 17-åringen.

Materielle skader

Klokken 19.47 fikk Agder politidistrikt melding hendelsen.

— Last på en lastebil har forskjøvet seg, løsnet ogtruffet en buss. Det er materielle skader. En dansk sjåfør er anmeldt, opplystePer Kristian Klausen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, på Twitter.

- Bråbremset

Bussen bråbremset inne i tunnelen, da last fra lastebilen traff kjøretøyet.

— Sjåføren bråbremset, så vi opplevde et skikkeligrykk. Vi fikk beskjed om at vi måtte holde oss i ro, sier Carina Lunden.

Etter 10-15 minutter ankom politiet.

— Folk var i sjokk, men det viste seg at ingen varskadet, fortsetter hun.

Flere ruter knust

Ifølge 17-åringen var glasset i døra midt i bussen knust, itillegg til to ruter foran og ei rute bak i bussen.

Bussen kjørte etter hvert ut av tunnelen og parkerte i grøftekanten.

- For dårlig

— Passasjerene fikk beskjed om å holde seg i ro.Folk sto bare rundt bussen. Vi fikk beskjed om at det kom en ny buss klokken20.05, men denne bussen var full og folk måtte derfor vente på en ny buss.

— Det tok nesten en time før passasjerene bletransportert til neste busstopp. Jeg synes det er for dårlig at busselskapet ikkekunne sendt en ny buss for å hente passasjerene, sier Lunden.