Nå har innehaver av Kristiansand Sykkelsenter, Svein Bergheim, gått ut på Facebook med etterlysning av mannen han mistenker for tyveriet.

Til tross for at politiet mener man bør unngå å henge ut folk før de er dømt, mener Bergheim han har gjort det rette.

— Det har jeg ingen betenkeligheter med. Han viser toppen av frekkhet, og jeg må benytte alle tilgjengelige kanaler for å få tilbake den kostbare sykkelen, sier Bergheim. Han har også politianmeldt forholdet.

Interessert

Mandag hadde Bergheim besøk av en mann som virket interessert i å kjøpe sykkel. Han etterlot et inntrykk av at han hadde en viss peiling på sykler. Han snakket lenge om sykkelen med en ansatt i forretningen før han ba om å få prøve en tur.

Bergheim har opplevd frekke tyverier før. Han er påpasselig med å be om legitimasjon før han sender folk ut på dyre sykler. Denne «kunden» hadde ikke med seg noen legitimasjon, og ble sendt hjem for å hente. Få minutter senere kom han tilbake med bankkort.

— Han var ikke borte lenge, så jeg regner med han holder til i nærheten, sier Bergheim som driver forretningen sin på Grim Torv.

De tok imot bankkortet, og sendte mannen ut på prøvetur. Siden har de ikke sett mer til ham eller sykkelen som er av typen Hard Rocx Circo Volante. Den er rød og sort i størrelse 21 tommer, altså for folk som er fra rundt 1,85 meter og høyere.

- Frekt

Utpå dagen forsøkte han å ringe etter mannen, men fikk ikke svar av rett person. Deretter gikk han ut med etterlysning via Facebook og anmeldte forholdet til politiet.

Etter å ha vært hos politiet har Bergheim funnet ut at mannen for ikke lenge siden har byttet etternavn.

— Det er utrolig frekt gjort. Vi jobber og sliter, så kommer folk og stjeler på så frekk måte, sier Bergheim. Han sier han hadde en litt dårlig følelse, og var inne på tanken om å ta bilde av mannen.

— Men jeg kan jo ikke gjøre det heller. Vanligvis så holder det når de viser legitimasjon, sier sykkelentusiasten.

Flere tyverier

Det er ikke første gang Bergheim opplever frekke tyverier. I fjor oppklarte han en sak ved hjelp av sosiale medier og politiet. Da gjaldt det en sykkel til 8.000 - 9.000 kroner.

Tidligere har han hatt innbrudd i lageret. Da forsvant det sykler for 175.000 kroner. To litauere ble da arrestert etter at innehaveren av Bjornes Campingplass oppdaget syklene under en båt.

— Det er tydelig at vi må bli enda tøffere, og ta større verdier i depositum når folk skal prøve sykkel, sier Bergheim.

Skal etterforske

Kjell Erik Eriksen i Agder-politiet er skeptisk til at Svein Bergheim har lagt ut navn på en mistenkt på Facebook.

— Vi er ikke begeistret for at folk gjør slikt. Det er uheldig. I noen tilfeller kan uskyldige bli hengt ut. Vi vet jo ikke om det er rett person som her nevnes, sier Eriksen

Han ber folk stole på rettssystemet.

— Dette er en gapestokk som vi ikke ønsker i en rettsstat, fortsetter han.

— Er det grunn til å tro at det er rett person her?

— Det er akkurat det vi ikke kan vite før vedkommende eventuelt er dømt, sier Eriksen. Han forteller at de har mottatt en anmeldelse og vil etterforske saken.