Dykkere søkte i området rundt bilen. Foto: Ernest Boswarva
tvede.jpg Foto: Ernest Boswarva
Nødetatene har kommet frem til stedet. Foto: Ernest Boswarva

Mannen kom kjørende på riksvei 415 nordvest for Tvedestrand da bilen kjørte ut og havnet i Ubergsvann. Mannen var alene i bilen da ulykken skjedde.

— Vitner har sett at bilen kjørte uti vannet. De pårørende er varslet om ulykken. Politiet har opprettet sak på hendelsen, sier operasjonsleder Atle Loven i Agder politidistrikt.

Bevisstløs

Da politiet kom til stedet tirsdag kveld var mannen bevisstløs. Ifølge politiet prøvde personer som kom til ulykkesstedet å dykke ned til bilen før redningsmannskaper kom fram.

— Politimannskapene som kom til stedet hoppet i vannet for å forsøke å redde livet til personen inne i bilen, sier operasjonsleder Loven.

Først da brannvesenets dykkere kom fram ble 82-åringen hentet opp av bilen.

— Brannvesenet har fått bilen opp av vannet. En bevisstløs person er tatt ut av bilen. Det jobbes med livreddende tiltak, meldte politiet på Twitter klokka 18.31.

Ubergsvann_380px.gif

Stor redningsoperasjon

Ifølge Fædrelandsvennens frilansfotograf var luftambulanse, tre politipatruljer, to ambulanser og en brannbil med dykkere på ulykkesstedet.

Ulykken skjedde ved en sving. Bilen ble tatt opp av vannet og fraktet bort av bilbergere.

Avsluttet søk

Brannvesenet dykket rundt bilen og langs bunnen for å lete etter eventuelle andre personer, uten å finne noen. Det ble deretter konkludert at mannen var alene i bilen.

Nødetatene har kommet frem til stedet. Foto: Ernest Boswarva

— Brannvesenet har nå avsluttet søket. Det er ikke funnet andre personer, sier operasjonsleder Loven.

Etterforsker saken

Ulykken ble meldt klokka 17.58 tirsdag ettermiddag. Tvedestrand lensmannskontor vil etterforske ulykken.