Bilde av våpen.jpg Foto: Politiet

KRISTIANSAND: Sjokkerte naboer ble vitne til dramatiske scener i Holbergsgate i Kristiansand søndag. Med det som framstod som ekte skytevåpen, truet to menn en tredje mann ute på gata.

Politiet mobiliserte store styrker og pågrep de to mennene i en væpnet aksjon.

— De pågrepne er to menn på 40 og 22 år. I tillegg er en mann på 44 år avhørt som mistenkt i saken, sier Petter Sandell, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet.

Fanget på video

En mobilvideo tatt opp av en nabo viser 22-åringen som bærer på en stor kniv utenfor et leilighetsbygg. Han tar opp et automatgevær som står opp etter ytterveggen og sikter med våpenet på en mann som står på fortauet borte i gata.

Ut av leilighetsbygget kommer så 40-åringen i bar overkropp og med en grønn militærhjelm på hodet. Denne mannen har et håndvåpen som han retter mot mannen i gata.

Løslatt etter avhør

De involverte tilhører et rusmiljø, opplyser politiet.

— En person skal være utsatt for trusler med kniv. Den truede mannen skal ha skutt trusselutøver med en softgun. Denne er lettere skadd og er gitt legebehandling, opplyste operasjonsleder Geir Andersen søndag.

Mennene er løslatt etter avhør.

Stort beslag

— Politiet har ennå ikke tatt endelig stilling hva som skjer med saken deres, men det går trolig mot siktelse for legemskrenkelse og uforsiktig omgang med våpen, sier Sandell.

Hjemme hos 40-åringen i Holbergsgate er det gjort rundt 20 beslag, inkludert en rekke skytevåpen, ammunisjon til softguns, samt pil og bue og sprettert. Skytevåpnene er trolig kopier av ekte våpen.

— Det er påfallende mye, sier Sandell.