Ifølge Procycling gikk de to sørlendingene i brudd tidlig i gaterittet. De opparbeidet seg raskt et forsprang på 35 sekunder halvveis ute i det timelange rittet. I hovedfeltet var det lite hjelp å få for fjorårsvinner Herman Dahl fra Team Sparebanken Sør som selv måtte legge seg i front og jakte på teten, skriver sykkelnettstedet Procycling.

Krister Hagen. Foto: Coop-Øster Hus

De to kristiansanderne er med i hvert sitt kontinentallag. Halvorsen er i østlandsbaserte Joker, men representerer også Kristiansand Cykleklubb i NM. Hagen sykler for Coop Østerhus med tilhold i Rogaland.

Kristoffer Halvorsen ble norgesmester. Foto: Reidar Kollstad

Krister Hagen forsøkte å riste av seg den antatt bedre spurteren Halvorsen da de nærmet seg slutten. Men Coop-rytteren maktet ikke å sykle ifra før spurten, og 20 år gamle Halvorsen tok gullet. Det er hans andre medalje under årets NM, etter sølv på landeveisrittet for U23-klassen.

Sørlendingene var hele 1 minutt og 37 sekunder foran hovedfeltet i mål.

Halvorsens lagkamerat Anders Skaarseth tok bronsemedaljen.

Åge Ljøstad Nilsen ble bestemann fra sørlandsbaserte Team Sparebanken Sør med en 15. plass. Fjorårsvinner Herman Dahl fulgte to plasser bak.

– Detvar ikke helt det som var planen. Men når en syklist som Hagen støter, så er det egentlig bare å prøve å henge med. Jeg kom meg fint inn på hjulet hans og vi fikk en fin luke, forteller den ferske norgesmesteren i et intervju på sykkelforbundets Facebookside.

– Når vi først fikk den luka så var det bare å kjøre på. Jeg visste jeg at det kom til å gå. Jeg hadde tre lagkamerater bak i feltet som markerte alt av bruddforsøk som gikk etter oss. Så det var veldig bra, sier Halvorsen.

Søndag er det nye medaljesjanser for sørlendingene under NM. Da går det gjeve landeveisrittet for eliteklassen av stabelen.