brannkleven-2.jpg
brannkleven-1.jpg
bi-3.jpg Foto: Jarle R. Martinsen
bi-4.jpg Foto: Jarle R. Martinsen
bi-1.jpg Foto: Jarle R. Martinsen
bi-2.jpg Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL : Det var like etter klokken 09.00 onsdag formiddag at det ble meldt om brann fra Kleven i Mandal. En eldre enebolig sto i brann.

En mann bor i huset, men han var på besøk hos en nabo for å hente en malerull da brannen oppstod. Brannvesenet slo full alarm og rykket ut med alt tilgjengelig materiell. Også politi og ambulanse rykket ut.

bi-1.jpg Foto: Jarle R. Martinsen

— Vedovnen var i gang, det kan være den som startet brannen, men det er umulig å si, opplyser huseieren til Fædrelandsvennen.

- Veldig mye røyk

— Det veldig mye røyk da vi kom fram, så det er tydelig at det hadde brent en stund, sier vakthavende overbefal i Brannvesenet Sør, Tor Oddvar Torkildsen, til Fædrelandsvennen.

Torkildsen bekrefter at huset er totalskadet. Brannen er klokken 10.50 slukket, men brannvesenet følger med på stedet utover dagen.

— Det har vært litt komplisert. Det er et gammelt hus som er modernisert flere ganger og hadde mange hulrom. Vi måtte skjære for å komme til, sier Torkildsen.

— Det har brent i huset, spesielt i området ved bad/vaskerom. Kriminalteknikker er kontaktet for videre åstedsundersøkelse, opplyser Øystein Vellesen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Gammelt hus

Brannmannskapene går nå inn fra taket på boligen for å slukke brannen.

Eneboligen som brenner ligger øverst i Klevbakken og er et hus fra slutten av 1800-tallet. Huseieren har selv bodd i huset i to år og var i ferd med å pusse opp da brannen brøt ut. Huset har fått massive røykskader i brannen.