Dykkere er på plass etter at en bil havnet i vannet ved E 39 mellom Vigeland og Lyngdal. Foto: Frode Rødland/Lindesnes Avis
Bilen hoppet over snøkanten til høyre i bildet, og havnet til slutt i vannet cirka 60 meter fra veien. Foto: Espen Sand
Her blir bilen tauet opp av vannet. Én person omkom i ulykken, en annen ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand. Foto: Espen Sand
DSC_2876.JPG Foto: Espen Sand
DSC_2881.JPG Foto: Espen Sand

LINDESNES : — Den omkomne er 28 år gamle Christer Cave. Han var bosatt i Stavanger. Den skadde har polsk nasjonalitet og er 37 år gammel. Han har lettere skader, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt.

Klokken 21.52 ble en person erklært død på stedet, opplyste Jon Kvitne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen ved 23-tiden fredag.

Politiet fikk melding om at en bil lå på taket i elva ved avkjøringen til Gåsestein ved Fardal i Lindesnes klokken 20.49. Det ble sendt dykkere til stedet. En person kom seg opp av vannet på egen hånd, mens en person ble hentet opp av dykkerne.

Politiets innsatsleder på stedet, Thor Ivar Farestad

Det er personen som ble hentet opp fra vannet av dykkere som nå er død. Den andre personen er fraktet med ambulanse til Sørlandet sykehus. Ifølge Sørlandet sykehus er den 37 år gamle mannen moderat skadet.Politiet har heller ikke bragt på det rene hva som forårsaket ulykken.

— Det får etterforskningen vise. Bilen er tatt opp fra vannet og fjernet. Nå må teknikere jobbe før vi kan si hva som har skjedd, sier Austenaa.

Søkte etter flere

Dykkere fra brannvesenet søkte etter ytterligere to personer i elva, etter opplysninger om at det kunne være to personer til i bilen. Det ble også gjennomført søk med politihunder på land.

Klokken 23.12 ble opplysningene om at det var flere personer i bilen avkreftet. Dermed ble søket avsluttet, et søk hvor blant annet mannskap fra sivilforsvaret deltok.

Thor Ivar Farestad, innsatsleder ved Agder politidistrikt, forteller at personen som er kjørt til sykehus klarte å komme seg opp fra elva da ulykken var et faktum, komme seg fram til europaveien 50 meter unna og tilkalle hjelp fra forbipasserende.

DSC_2881.JPG Foto: Espen Sand

— Gjorde et hopp over jordvoll

Bilen ble, i forbindelse med søket etter flere personer, hentet opp fra elva med traktor. Taket på bilen var helt sammenklemt.

— Bilen har kommet vestfra og kjørt mot øst. Bilen har kjørt gjennom rundkjøringen, gjort et hopp over en snødekt jordvoll, fortsatt 20-30 meter ned en skråning og havnet på taket i en islagt bekk cirka 60 meter fra veien, forteller Fædrelandsvennens reporter på stedet.

E 39 ble stengt i begge retninger under edningsarbeidet, og det oppsto lange køer på stedet.

Etterlyser vitner

Politiet etterlyser vitner til ulykken, og ber eventuelle vitner om å melde seg.