KRISTIANSAND: — Mosby er en veldig næringsvennlig region i Kristiansand. Næringslivet er tydelig til oss politikere om at det ikke fins ledige arealer som de trenger. Om noen år må byen utvide seg mot nord. I utviklingen av en bydelsmelding etterspør jeg om det har vært tenkt hvilken type næringsattraktivitet Mosby kan ha som kommunens fremtidige arealreserve. Mosby er fremtidens bydel med hensyn til etablering av næring og kontor, sa Utsogn.

Han fikk støtte på onsdagens formannskapsmøte av både Aps Mette Gundersen og Venstres Dag Vige.

Rådmann Tor Sommerseth advarte politikerne mot å tenke næringsutvikling på Mosby.

— Mosby ligger på grensen til Vennesla som utvikler Hunsøya og Støleheia, så det ligger betydelige arealer i nærheten til næring, sa han.

Utsogn ber om at næringsmessige forhold på Mosby blir gjort rede for i utredningen.

Mette Gundersen, som er "mor" til forslaget om å lage en egen bydelsmelding for Mosby, mente det er nødvendig med forlag til konkrete tiltak i en slik plan. Dette advarte rådmannen i mot.

— Det er farlig å lage en tiltaksliste, for det skaper forventning om at alt skal realiseres samtidig. Man må være realistisk i forhold til i med hvilken takt ting kan gjennomføres, sa Sommerseth.

For å dempe forventningene til mosbyfolk om rask satsing, vedtok formannskapet at de tiltakene som blir foreslått i den kommende meldingen, må fremmes som saker i kommende budsjettbehandlinger.