ROLLER: Hun ved pianoet, han med gitaren. Slik har mange opplevd Trine og Normann Liene. Foto: Lars Hollerud
SAMKJØRTE: Til høsten har Trine og Normann Liene vært kjærester i 50 år. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: Trine (67) og Normann Liene (70) er nærmest som verdensstjerner å regne, i og rundt Kristiansand.

Søndag morgen kan enda flere bli kjent med dem, når ekteparet er gjester i Nils Abrahamsens tradisjonsrike Sangtimen på NRK P1. — Er ikke dere pensjonister?

— Fra jobbene våre er vi det, sier han.

— Men vi fortsetter å synge så lenge stemmene virker, sier hun.

Jobbene vil for hans del si konduktør på lokaltoget til Grovane og senere revisor. Hun har vært lærer ved ulike skoler i Vågsbygd.

Travelt

At Trines sopran og Normanns bass fortsatt virker, vitner kalenderen om, preget som den er av stikkord og klokkeslett. På favorittprogrammet inngår sørlandsviser, norske sanger og kristne sanger,

Dessuten tar de minst en daglig trudelutt, for og med hverandre.

— Heller det enn å se på fjernsyn, sier paret som tror de har ganske synkron musikksmak, selv om hun betrakter seg som typisk korsanger og han mest som trubadur.

Likevel er begge med i så vel Voie kirkekor som Kulturmix, prosjektkoret til Per Oddvar Hildre, som har dratt dem på langturer til både Albania og New Orleans.

Sammen har de, etter utallige opptredener, en betydelig bekjentskapskrets.

Noen tusen har også hatt Trine bak kateteret.

Skattekart

Og Normann har gjort seg langt bedre kjent som kulturarbeider enn regnskapsmann. Hans arbeid, sammen med Erik Peersen, burde for lengst kvalifisert til kulturpris. Mer enn 3000 funn er markert i en kulturminneplan for hele Kristiansand, en plan som nå skal digitaliseres og gjøres tilgjengelig for enhver. Dessuten er gamle stier tråkket opp og gamle stedsnavn hentet fram i dagslys.

— Et skattekart, så og si?

— Det kan du godt si. Bare i Vågsbygd fant vi 900 stedsnavn.

PS: Trine og Normann Liene skal ikke synge på radio. Det skal andre gjøre. Men ekteparet har valgt sanger, og bestemt at så vel Ivar Bøksle som koret Ku Vadis fra Lyngdal blir å høre.

Pluss mannskoret Vestergabet. Det siste kan ha sammenheng med at trubadurene har stueutsikt nettopp til Vestergabet, bosatt som de er på pynten av Møvig, omtrent så langt sør det er mulig å komme på Kristiansands fastland.