Politiadvokat Tove Haugland. Foto: Eivind Kristensen

Det skriver NRK Sørlandet.

– Etter dagens avhør har vi besluttet å løslate dem. Vi utelukker ikke at de er uskyldige, og at vi går mot en henleggelse av saken, sier Petter Sandell, etterforskningsleder ved Agder politidistrikt til NRK.

De to mennene ble pågrepet av politiet søndag kveld.

— Jeg kan bekrefte at politiet pågrep to personer i Vågsbygd søndag kveld, sa etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, til Fædrelandsvennen.

Ifølge Sandell er det to menn, én i 20-årene og en 17-åring, som er pågrepet. Begge er fra Litauen. Mennene ble funnet i en bil.

- Ikke et gjennombrudd

Etterforskningslederen vil ikke fortelle hva som førte til pågripelsen. Han vil heller ikke fortelle om hva som er forbindelsen mellom de to mennene og innbruddet.

— Det er en interessant pågripelse for oss, men med tanke på hvor mange innbrudd som har vært vil jeg ikke kalle det for et gjennombrudd enda, sier Sandell, og presiserer:

Petter Sandell, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet Foto: EIVIND KRISTENSEN

— Foreløpig begrenser tilknytningen seg til én sak, sier Sandell, uten å ville gå mer i detalj.Ifølge Sandell har en av de pågrepne vært i kontakt med politiet tidligere, for butikktyveri

Samler trådene

Det er politiadvokat Tove Haugland som er saksjourhavende. Utover å bekrefte at to personer ble pågrepet søndag kveld, er hun sparsommelig med opplysningene.

Politiadvokat Tove Haugland. Foto: Eivind Kristensen

— Vi er nødt til å samle trådene. Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer, sier politiadvokaten til Fædrelandsvennen.Ifølge Haugland skjedde pågripelsen like etter klokka 20. ## Etterforsker innbruddene

— Det jobbes med å få ut det som finnes av opplysninger i saken, sier Sandell.

Etter det Fædrelandsvennen får opplyst jobbes det med å få en helhetlig oversikt over innbruddene, vitneobservasjoner og overvåkningsmateriale.

— Det er interessant i hvilken grad de kan ha en tilknyttning til flere innbrudd, kommenterer Sandell.

Fra vinterferie til innbrudd

I løpet av helgen har det blitt meldt om flere innbrudd i Kristiansand.

— Vi vet ikke når alle innbruddene skjedde. Det kan være at folk har kommet hjem fra vinterferie og oppdaget det først da, sier Sandell.

Kontanter og smykker

Etter det etterforskningslederen vet er det stort sett smykker og kontanter som har blitt stjålet.

— Lett omsettelige og transportable gjenstander, kommenterer Sandell.

Han forteller at politiet fortetter å se på innbruddene som selvstendige saker.

— Vi kan ikke låse oss, vi må etterforske med åpent blikk, sier Sandell.

Siden 14.februar har Fædrelandsvennen notert innbruddene Agderpolitiet har loggført. Se innbruddene i kartet under: