— Mange har bedt meg om å skrive bok rett gjennom årene. Men jeg ville skrive en bok andre kunne lære av, sier Austegard til Dagbladet.

Austegard skriver nå bok om hvordan hun fikk et godt liv uten terapeutisk hjelp, etter at datteren Stine Sofie ble drept etter en badetur i Baneheia i 2000. I forbindelse med Aschehougs vårlansering i dag, ble boka "Oppdrift" presentert. Boken er skrevet av Ada Sofie Austegard og psykolog Stian Tobiassen, som er ekspert på pårørendes sorgprosess, skriver Dagbladet.

— Det er dels en selvbiografi for Ada, og dels en selvhjelpsbok. Jeg har fleipet med at vi kan kalle det en selvhjelpsbiografi, sier Stian Tobiassen.

Austegard beskriver en scene fra boken som vendepunktet for henne, da hun skjønte at det gode livet er noe man må kjempe for. Da sa hun blant annet til stefaren til Stine Sofie:

"Hans Christian, jeg kan love deg her og nå at det skal bli latter, glede, sang og musikk her i huset, bare gi meg litt tid."

Austegard har i mange år vært engasjert i Stine Sofies Stiftelse, en stiftelse for å forebygge vold og overgrep mot barn.