Det forteller politiførstebetjent Einar Deisz ved politiet i Farsund til Lister 24.

— Vi har funnet noen beinrester fra et menneske, uten at vi vet at det er fra samme person, sier Farsund-lensmann Kåre Unhammer til Fædrelandsvennen.

2. januar ble det funnet en våtdrakt med rester av en person i samme område. Den avdødes identitet er fremdeles ukjent.

Ukjent kjønn og alder

— Liket er sendt inn til rettsmedisinsk institutt i Oslo. Onsdag fikk vi en foreløpig vurdering. Den sier litt om antatt vekt og høyde, men vi vet fremdeles ikke om det var en mann eller en kvinne, sier Unhammer.

Beinrestene som ble funnet onsdag blir også sendt inn til analyse. Målet er å få en DNA-profil som kan gi en identitet.

ID-gruppa til Kripos er orientert om funnet og sjekker det opp mot registeret over savnede personer. Den avdøde skal ha ligget i vannet i lengre tid.

- Kan komme fra hvor som helst

Ifølge redningsleder Jan Lillebø ved hovedredningsentralen i Sør-Norge kan personer og gjenstander som blir liggende i sjøen drive over stor avstander.

— En omkommet person vil etter hvert flyte til overflaten og begynne å drive. Vedkommende som ble funnet på Lista kan ha kommet i land fra et sted i Norge, Sverige, Danmark eller egentlig hvor som helst, sier Lillebø til Fædrelandsvennen.

I mars 2009 ble det funnet en død person i sjøen utenfor Lillesand. Mannen ble etter hvert identifisert som en 59 år gammel danske som hadde kjørt i elva vedGrenå i Danmark tre måneder tidligere.