STEINKJER: Oddersjaa-gutten Vegard Flystveit fulgte opp fredagens sterke andreplass i norgescupdebuten med å søndag bli nummer fire på ti kilometer klassisk.

— Det var ikke det helt store. Det var et stykke opp til vinneren, og dessuten var det kjipt å mangle et sekund på pallen. Jeg mangler ennå litt på toppformen, men det var en grei helg. Jeg viser at jeg er der jeg skal være, sier den ambisiøse 16-åringen, som går i 17-årsklassen

Nummer 20 på sprinten

Men han klarer altså ikke å slippe jubelen helt løs. Delvis fordi han fredag – da han slet med mageproblemer – manglet to sekunder på seier, og delvis fordi han søndag altså havnet et sekund bak pallen. Det kan vise seg å bli skjebnesvangert når laget til nordisk juniorlandskamp for 17- og 18-åringer blir tatt ut.

— Sjansen for å bli med der hadde nok vært mye større om jeg hadde gått tre sekunder fortere denne helga, sier Flystveit – som igjen måtte se fredagens vinner, Mattis Stenshagen fra Follebu, stikke av med seieren.

Vindbjart-gutten Henrik Fjellstad, som ble nummer 14 fredag etter å ha brukket staven mot slutten, gikk inn til 33. plass søndag.

Lørdag gikk Flystveit inn til en 20. plass på den klassiske sprinten. Sammenlagt er han nummer fire i norgescupen, som teller rundt 150 løpere i 17-årsklassen.

Da ble Anne Vatnedalen fra Bykle nummer fire i klasse jenter 18 år mens Tvedstrand-jenta Lisa Kvamme ble nummer ti.

Austegd tok feil stav

Søndag hevet sistenevnte seg ytterligere og gikk inn til en meget sterk andreplass - 14,5 sekunder bak Ane Blomseth Johnsen fra Kjelsås.

— Jeg er veldig fornøyd. Jeg har fokusert mye på å forbedre meg i klassisk foran denne sesongen, og det var gøy å nå få en bekreftelse på at jeg har lykkes, sier Kvamme, som ble juniornorgesmester i i skøyting i fjor.

På fredagens skøyterenn ble 18-åringen ”bare” nummer fem.

— Plasseringen var god, men i de hektiske minuttene før start klønet jeg det til noe veldig, og presterte å ta én klassisk og én skøytestav. Det skiller 12,5 centimeter på dem, noe som gjorde at jeg stadig holdt på å tryne og noe som ga meg lite kraft. Jeg trøster meg med at jeg lærer av feilene mine, og at Petter Northug har prestert å ta Marit Bjørgens staver i et renn denne sesongen, sier skitalentet, som representerer Vegårshei og NTG Lillehammer.

Hun ligger på tredjeplass sammenlagt i norgescupen – en plassering hun har et mål om å forsvare når norgescupen er ferdig i april. I fjor ble hun nummer fire etter å ha falt tre plasser i sesongavslutningen mens hun selv lå på sykehus med virusinfeksjon i tarmen.

I klasse kvinner 17 år ble Margit Wiberg fra Otra nummer 16 søndag.