— Nå tenker jeg ikke så mye på det, men det har ligget i bakhodet gjennom sesongen, og fungert som en slags ekstra motivasjon, sier Henrik Robstad til Fædrelandsvennen.

Jerv-spillerne har nettopp gjennomført siste trening før det som kan bli den største dagen i klubbens historie. Med seier mot Pors lørdag blir det 1. divisjonsspill på Levermyr neste år.

- Viktig å vise at klubben holder et godt nivå

For Henrik Robstad blir det ekstra spesielt. Før sesongen gikk han fra Vindbjart til Jerv. Det skapte sterke reaksjoner fra Vennesla.

Blant annet gikk sportslig leder Håvard Karlsen i Vindbjart knallhard ut mot Robstad på klubbens egne hjemmesider.

«Vi synes vel ærlig talt at den jobben vi har gjort for og med gutten burde betydd mer for ham, og syntes det var tungt å svelge at han valgte som han gjorde. Når gjennombruddet kom, så stakk han. Bittert!»

Klubben beklaget senere innlegget.

Det har trigget backen, som i år har vært en av Jervs bedre spillere, og som lørdag kan krone en god sesong med opprykk.

  • Jeg har tenkt mye på det gjennom sesongen

— Det har vært veldig viktig for meg å vise at klubben holder et godt, sportslig nivå. Jeg har tenkt mye på det gjennom sesongen, og føler etter Fram-kampen forrige helg at jeg kan slippe den tanken. Den viste at jeg valgte rett, sier Robstad.

- Bedre defensivt

Jerv-trener Steinar Pedersen mener debatten rundt Robstads overgang er glemt.

— Henrik har utviklet seg som spiller siden han kom til oss. Alle visste om de offensive kvalitetene hans, men denne sesongen har han i tillegg tatt store steg når det gjelder det defensive, sier Pedersen.

- Er noe eget

Steinar Pedersen under fredagens Jerv-trening. Foto: Steffen Stenersen

Før opprykkskampen mot Pors virker Jerv-spillerne rolig og avslappet. De ler og smiler i det fryktelig sure været i Grimstad.— Vi merker jo at det er en spesiell kamp, men vi er flinke til å holde fokus. Med Steinar er det alltid én kamp av gangen, så også i morgen, sier Robstad.

Stopperkjempe Sven Fredrik Stray har en fortid fra eliteserien med Odd, men tro ikke at det betyr at et opprykk til 1. divisjon betyr mindre av den grunn.

— Det er noe av det jeg har gledet meg mest til. Dette er noe eget, og noe jeg vil så mye, sier Stray etter fredagens trening.

— Vi merker at det er en spesiell kamp. Men inngangen til kampen er helt lik. Ikke noe nytt. Så håper vi på fest i morgen kveld, sier den tidligere Odd-spilleren.