— Det har bare ballet på seg, det er helt sprøtt. Prisene er så lave på grunn av konkurransesituasjonen her. Jeg følger veldig med på markedet, og sjekker fysisk prisene hos konkurrentene, sier daglig leder for Statoil Livold Timmy Gundersen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Skal senke prisene

Han er også franchiseeier for Statoil Lyngdal, som har de samme prisene som stasjonen i Lindesnes. I skrivende stund opererer stasjonene med 11,31 kroner per liter bensin, og 10,31 kroner per liter diesel.

Hansen informerer om at han har tenkt å senke prisen ytterligere i dag.

— Jeg melder inn forslag til priser til ledelsen, som godkjenner det. Som forhandlere tjener ikke vi noe på drivstoffet, men vi skal jo være konkurransedyktige. Vi står på i konkurransen, og jeg har aldri opplevd et så lavt nivå før, sier Gundersen.

Billigst på søndag

Drivstoffprisene følger et syklussystem, som starter på ny hver mandag. Så konkurrerer stasjonene med hverandre på priser helt til søndag, og derfor kan man finne de laveste prisene da.

— På mandag setter vi opp prisene litt igjen, slik alle andre gjør. Så fortsetter vi konkurransen til neste søndag, sier Gundersen.

— De lokale stasjonene konkurrerer i et lokalt marked, og utslag som dette er et resultat av det. Slike tilfeller dukker opp innimellom i hele landet. Bensinstasjonene følger hverandre nedover i pris, for ingen ønsker å holde en høyere pris enn de andre, sier pressetalsmann Knut Hansen i Statoil Fuel & Retail Norge.

Selger med tap

Statoils veiledende pris for bensin er i dag 14,53 kroner, og 13,58 kroner for diesel.

Når bensinprisen er så lav som i dette tilfellet så selges den med tap.

— Veiledende pris består av rundt 60 prosent avgifter, 30 prosent innkjøpspris og 10 prosent som skal dekke våre kostnader og skape en fortjeneste. Når bensinprisen er så lav som i dette tilfellet så selges den med tap, sier Hansen.

Tapet vil ikke vare lenge, så hvis du vil ha billig drivstoff bør du benytte sjansen i dag.

— Dette er en syklus i det norske markedet som jeg tror folk har begynt å bli vant til. Prisen synker gjennom uka, og mandag ettermiddag pleier den å gå opp til veiledende pris igjen, pluss transporttillegg. Våre medarbeidere bruker mye tid på å reise rundt og sjekke de forskjellige lokalprisene, sier Hansen.

Oversikt i Agder

Fædrelandsvennen ringte rundt og hentet inn drivstoffpriser flere steder i Agder i dag mellom klokka 12.30 og 13.30. Her er en oversikt:

Statoil Vesterveien: 12,89 for bensin, 11,89 for diesel.

Shell Gartnerløkka: 12,98 for bensin, 11,98 for diesel.

Shell Walhalla: 12,69 for bensin, 11,69 for diesel.

Esso Vågsbygd: 12,98 for bensin, 11,98 for diesel.

YX Mones i Mandal: 12,63 for bensin, 11,70 for diesel.

Shell Brennåsen: 12,98 for bensin, 11,98 for diesel.

Esso Søgne: 12,98 for bensin, 11,98 for diesel.

Statoil Livold Lindesnes: 11,31 for bensin, 10,31 for diesel.

Shell Lyngdal: 11,89 for bensin, 10,98 for diesel.

Esso Hægeland: 12,99 for bensin, 11,99 for diesel.

Hva er drivstoffprisene hos din lokale bensinstasjon? Skriv en kommentar, så legger vi det inn i vår oversikt.