Tingretten har satt straffen til betinget fengsel i 35 dager med to års prøvetid. I tillegg får politikeren en bot på 7500 kroner.

For tre år siden forfalsket kvinnen ektemannens underskrift slik at 436 av hans aksjer ble solgt for 50.000 kroner. Motivet var å løse en vanskelig økonomisk situasjon og betale kreditorer som ekteparet skyldte penger.

Pengene ble aldri overført til kvinnens konto, idet overføringen ble stanset av ektemannen. Først i juni 2013 ble forholdet anmeldt. Da var paret skilt.

Den tidligere ektemannen har forklart at han ventet med å anmelde fordi politikeren truet med å bruke sine politiske verv til å skape problemer for ham.

Kvinnen var også tiltalt for å ha forfalsket ektemannens signatur på et dokument om pantsettelse av ekteparets hytte og hus slik at hun i 2010 fikk utbetalt et lån på 125.000 kroner.

Dette forholdet er hun frikjent for fordi retten mener det ikke var risiko for tap, verken for banken eller ektemannen, slik loven krever. Tiltalte betalte renter og avdrag.

Siste punkt i tiltalen gikk på mobilsjikane mot datteren. Ifølge retten ønsker ikke datteren lenger moren straffet, og saken blir derfor avvist.

Kvinnen ble i desember i fjor dømt til ti måneders ubetinget fengsel for vold og mishandling av en annen datter. Dommen er anket, og saken skal opp i lagmannsretten.