Grundekjøn undrer seg over at gruppelederen for Kristelig Folkeparti, Grete Kvelland Skaara, og andre nordmenn kler seg i israelsk uniform.

LES OGSÅ:

— For meg som har tjenestegjort i det norske forsvaret, så virker det fremmed at noen vil ta på seg uniform for et annet land, sier Arvid Grundekjøn etter å ha lest Fædrelandsvennens artikler de siste dagene.

- Ikke ulovlig

Gjennom flere artikler har Fædrelandsvennen skrevet om nordmenn som bruker fritiden sin på arbeid inne på israelske militærbaser, ikledd landets uniform.

LES OGSÅ:

— Det er viktig å understreke at dette ikke er i strid med norsk lov, påpeker ordføreren. Han sier at det kan være forståelig at Skaara som er opptatt av Israel på mange plan bruker sin ferie i landet. Han synes heller ikke det er noe stort problem at gruppelederen uteble fra det politiske møtet der Kritiansands budsjettforslag ble lagt frem.

LES OGSÅ:

— Jeg er ikke sterkt kritisk, men synes det er rart at hun tar på seg uniform fra et annet land. Det burde kanskje være restriksjoner på akkurat det, sier han.

Sjekket med KrF

Grundekjøn har sjekket med personer i Kristelig Folkeparti, og fått til svar at den konkrete oppgaven til Skaara var å rydde på et lager.

LES OGSÅ:

— Det er stor forskjell på å rydde inne på en base og å delta aktivt i krigshandlinger, sier han.

— Men de som rydder bidrar kanskje med å frigjøre tid for de stridende?

— Det er ikke en varm konflikt der det pågår aktive krigshandlinger. Aktiviteten for tiden er mer terror og opprydding etter det. Om det var en aktivt pågående krig ville det også vært noe annerledes, sier Grundekjøn.