Hovedutvalget for kultur og utdanning har tirsdag møte på den nye videregående skolen i Mandal. Klokka 13 startet utvalget behandlingen av skolestrukturplanen.

— KrF mener det vil være naturlig å ha en videregående skole i et distrikt som har 17.000 innbyggere, slik det er i Søgne og Songdalen. Vi tror det er klokt å legge en videregående skole i Søgne og byggingen bør starte i neste periode, sa utvalgsleder Olav Haavorstad (KrF).

Karin Hodne (Ap) leste opp et fellesforslag fra Ap, SV og Sp som går ut på å beholde skolen i Søgne.

— Vi tar ikke stilling til om det blir på Tangvall eller Søgnetunet, men byggestart bør bli i perioden 2015-2018, sa Hodne.

Også Høyre og Frp ga sin støtte til fortsatt skole i Søgne.

Under avstemningen ble det flertall for at den nye skolen skal bygges på Tangvall, med 7 mot 4 stemmer.

Vil fjerne fire skoler

Administrasjonen har i sin innstilling foreslått å legge ned skolene i Kvinesdal, Vanse, Søgne og enten Farsund eller Lyngdal.

Den endelige avgjørelsen tas av fylkestinget i desember, men dagens resultat blir også trolig det endelige.I Kristiansandsregionen har diskusjonen stått om det skal bygges ny videregående på Tangvall eller om man skal ta veksten på andre skoler i regionen. Tirsdag ble det altså klart at politikerne støtter bygging av ny skole.

Når det gjelder Lister er det mer uklart. Her er det i dag er det en felles skoleledelse og fem studiesteder. I forslaget fra administrasjonen blir både Kvinesdal og Vanse lagt ned.

Slik er partienes primærstandpunkter:

Høyre: Beholde skoler i Flekkefjord, Lyngdal og Farsund.

KrF: Beholde skoler med egen rektor i Farsund og Flekkefjord. Samtidig utrede ytterligere situasjonen for Kvinesdal, Lyngdal og på Lista.

Arbeiderpartiet: Vil legge ned på Lista og beholde skoler i Farsund, Lyngdal, Kvinesdal og Flekkefjord.

Frp: Samme standpunkt som Ap.

Saken oppdateres