— Å sykle Havnegata mellom busser og vogntog, kan være en påkjenning. Jeg ser farlige situasjoner ukentlig. Det er en parodi at ikke denne saken er løst for lenge siden, sier Venstres Dag Vige.

Åtte år

Mange syklister fra Kristiansand vest vrir ned til høyre når de kommer til Arkivet. Havnegata over havna er kjappeste vei til Kvadraturen. Dessverre mangler sykkelsti.

Les også:

— Vi har forsøkt i åtte år å få en avtale med Jernbaneverket om å få til en midlertidig sykkelsti og gangvei på sporet som Jernbaneverket ikke bruker. Det er snakk om å flytte gjerdet to, tre meter innover, sier lokal veisjef, Johan Mjaaland.

Han vet ikke hvorfor Jernbaneverket ikke vil, men sier forklaringen hele tiden har vært «fremtidige behov».

Det kan ikke være nåværende behov. Mjaaland bemerker at jernbanesporet er grodd delvis igjen.

Politisk press

Venstres fylkespolitiker Stein Inge Dahn mener det er en liten skandale at syklister må tråkle seg fram mellom busser - og at ikke saken løses.

Onsdag fikk han samferdsel-, miljø-, og arealutvalget i Vest-Agder fylkeskommune med på et enstemmig vedtak om atter en gang å gå i dialog med Jernbaneverket.

Det er en parodi at ikke denne saken er løst for lenge siden.

— Jernbaneverkets revirtenkning kan ikke stoppe dette. Vi må ha en midlertidig sykkelsti her mens vi venter på en endelig plan for området. Dette er et mye brukt område, og det er bare surrete at ikke vi har fått til en løsning. Nå håper jeg litt politisk trykk kan hjelpe til å løse det jeg vil kalle en skikkelig sykkelvei-floke i Kristiansand, sier Dahn.

Kanskje lykkes det denne gang. Det virker i alle fall som saken holder på å bli penset inn på et nytt spor.

Les også:

— Bare ta kontakt

Fædrelandsvennen ringte nemlig onsdag kveld til Jernbaneverkets strategidirektør Lars Christian Stendal. Han kunne ikke svare på hvorfor Jernbaneverket har nektet å låne ut sporet, eller hvilke behov Jernbaneverket har for de 150 meterne med spor som saken gjelder. Men han sa:

— Veivesenet må ta bare kontakt med meg, så skal vi se om ikke vi kan få til en grei og praktisk løsning.

— Fantastisk, sier Stein Inge Dahn.